• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Laki letnji recept za špagete

Laki letnji recept za špagete

CityMagazine
12.07.2020. 2 min Recepti

Kada dođe leto, vrućine nas prosto iscrpljuju i čine lenjim, tako da nam je teško da nateramo sebe da učinimo bilo šta. Ovo je naročito tačno kada je u pitanju spremanje hrane, jer se nikome ne stoji pored vrućeg šporeta i čeka dugo na obroke. Srećom, postoje jednostavna rešenja za ovaj problem.

Istina je da preko leta ne treba preterivati sa teškom hranom i kalorijama, tako da se ovo uklapa sa manjom željom za spremanjem hrane. Jedan od predloga za brz i lak ručak ili večeru su špagete sa paradajzom, bosiljkom i rikotom. Sve je vrlo jednostavno pripremiti i nije potrebno puno sastojaka ni vremena da gotova pasta stigne na sto.

Sastojci:

  • 400 grama špageta (ili druge slične testenine)
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Pola slatkog luka, sitno seckanog
  • 2 čaše čeri paradajza
  • 3 češnja belog luka, sitno seckana
  • Košer so i sveže mleveni biber
  • 3 kašike sveže iseckanog bosiljka
  • 1 čaša svežeg rikota sira
Laki letnji recept za špagete

Priprema:

  1. U veliku šerpu sipajte vodu, posolite i sačekajte da provri. Dodajte špagete i kuvajte dok ne budu al dente, oko 6 do 8 minuta. Procedite testeninu i sačuvajte jednu čašu vode u kojoj se kuvala.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri i dodajte luk, pa sotirajte dok ne omekša, 5 do 6 minuta. Dodajte čeri paradajz i beli luk, smanjite jačinu na ringli i promešajte. Prekrijte tiganj i sačekajte dok paradajz ne omekša i popuca, oko 7 do 9 minuta.
  3. Začinite sve solju i biberom, dodajte trećinu šolje vode u kojoj se kuvala testenina i krčkajte. Od mešavine bi trebalo da nastane sos, a vi po potrebi dodajte još vode od kuvanja.
  4. Dodajte testeninu u tiganj i promešajte sve kako bi je prekrio sos. Poslužite tako što ćete u svaki tanjir preko špageta staviti bosiljak i rikotu.

Izvor: Pure Wow

Fotografije: Pinterest

Oznake:

bosiljakčeri paradajzpastarikotašpagetetestenina

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom
Prethodni

Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom

Solarnaut: Zlatna rakija sa dugom porodičnom tradicijom
Sledeći

Solarnaut: Zlatna rakija sa dugom porodičnom tradicijom

Sledeći
Solarnaut: Zlatna rakija sa dugom porodičnom tradicijom
13.07.2020.

Solarnaut: Zlatna rakija sa dugom porodičnom tradicijom

Prethodni
09.07.2020.

Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom

Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖