• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Laki letnji recept za špagete

Laki letnji recept za špagete

CityMagazine
12.07.2020. 2 min Recepti

Kada dođe leto, vrućine nas prosto iscrpljuju i čine lenjim, tako da nam je teško da nateramo sebe da učinimo bilo šta. Ovo je naročito tačno kada je u pitanju spremanje hrane, jer se nikome ne stoji pored vrućeg šporeta i čeka dugo na obroke. Srećom, postoje jednostavna rešenja za ovaj problem.

Istina je da preko leta ne treba preterivati sa teškom hranom i kalorijama, tako da se ovo uklapa sa manjom željom za spremanjem hrane. Jedan od predloga za brz i lak ručak ili večeru su špagete sa paradajzom, bosiljkom i rikotom. Sve je vrlo jednostavno pripremiti i nije potrebno puno sastojaka ni vremena da gotova pasta stigne na sto.

Sastojci:

  • 400 grama špageta (ili druge slične testenine)
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Pola slatkog luka, sitno seckanog
  • 2 čaše čeri paradajza
  • 3 češnja belog luka, sitno seckana
  • Košer so i sveže mleveni biber
  • 3 kašike sveže iseckanog bosiljka
  • 1 čaša svežeg rikota sira
Laki letnji recept za špagete

Priprema:

  1. U veliku šerpu sipajte vodu, posolite i sačekajte da provri. Dodajte špagete i kuvajte dok ne budu al dente, oko 6 do 8 minuta. Procedite testeninu i sačuvajte jednu čašu vode u kojoj se kuvala.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri i dodajte luk, pa sotirajte dok ne omekša, 5 do 6 minuta. Dodajte čeri paradajz i beli luk, smanjite jačinu na ringli i promešajte. Prekrijte tiganj i sačekajte dok paradajz ne omekša i popuca, oko 7 do 9 minuta.
  3. Začinite sve solju i biberom, dodajte trećinu šolje vode u kojoj se kuvala testenina i krčkajte. Od mešavine bi trebalo da nastane sos, a vi po potrebi dodajte još vode od kuvanja.
  4. Dodajte testeninu u tiganj i promešajte sve kako bi je prekrio sos. Poslužite tako što ćete u svaki tanjir preko špageta staviti bosiljak i rikotu.

Izvor: Pure Wow

Fotografije: Pinterest

Oznake:

bosiljakčeri paradajzpastarikotašpagetetestenina

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom
Prethodni

Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom

Solarnaut: Zlatna rakija sa dugom porodičnom tradicijom
Sledeći

Solarnaut: Zlatna rakija sa dugom porodičnom tradicijom

Sledeći
Solarnaut: Zlatna rakija sa dugom porodičnom tradicijom
13.07.2020.

Solarnaut: Zlatna rakija sa dugom porodičnom tradicijom

Prethodni
09.07.2020.

Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom

Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Britni Spirs
    Stigao mi je paket i moje se ime našlo pored Britni Spirs: Domaći producent se pohvalio sa ogromnim uspehom za srpsku muziku
    CityMagazine
    AI bend
    DA SE P(L)OČASTIMO: Mašine su došle da zavladaju, pa smo rešili da recenziramo album AI benda The Velvet Sundown
    Miloš Dašić
    Zdravko Čolić
    Za ovu svoju pesmu Zdravko Čolić kaže da je najbolja, ali ne sme da je peva uživo: “Svaki čovek ovu pesmu može napisati o svojoj ženi”
    CityMagazine
    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖