Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Laki letnji recept za špagete

Kada dođe leto, vrućine nas prosto iscrpljuju i čine lenjim, tako da nam je teško da nateramo sebe da učinimo bilo šta. Ovo je naročito tačno kada je u pitanju spremanje hrane, jer se nikome ne stoji pored vrućeg šporeta i čeka dugo na obroke. Srećom, postoje jednostavna rešenja za ovaj problem.

Istina je da preko leta ne treba preterivati sa teškom hranom i kalorijama, tako da se ovo uklapa sa manjom željom za spremanjem hrane. Jedan od predloga za brz i lak ručak ili večeru su špagete sa paradajzom, bosiljkom i rikotom. Sve je vrlo jednostavno pripremiti i nije potrebno puno sastojaka ni vremena da gotova pasta stigne na sto.

Sastojci:

  • 400 grama špageta (ili druge slične testenine)
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Pola slatkog luka, sitno seckanog
  • 2 čaše čeri paradajza
  • 3 češnja belog luka, sitno seckana
  • Košer so i sveže mleveni biber
  • 3 kašike sveže iseckanog bosiljka
  • 1 čaša svežeg rikota sira

Priprema:

  1. U veliku šerpu sipajte vodu, posolite i sačekajte da provri. Dodajte špagete i kuvajte dok ne budu al dente, oko 6 do 8 minuta. Procedite testeninu i sačuvajte jednu čašu vode u kojoj se kuvala.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri i dodajte luk, pa sotirajte dok ne omekša, 5 do 6 minuta. Dodajte čeri paradajz i beli luk, smanjite jačinu na ringli i promešajte. Prekrijte tiganj i sačekajte dok paradajz ne omekša i popuca, oko 7 do 9 minuta.
  3. Začinite sve solju i biberom, dodajte trećinu šolje vode u kojoj se kuvala testenina i krčkajte. Od mešavine bi trebalo da nastane sos, a vi po potrebi dodajte još vode od kuvanja.
  4. Dodajte testeninu u tiganj i promešajte sve kako bi je prekrio sos. Poslužite tako što ćete u svaki tanjir preko špageta staviti bosiljak i rikotu.

Izvor: Pure Wow

Fotografije: Pinterest

Najčitanije

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

5 razloga zašto treba da počnete da pijete sodu bikarbonu

Verovatno već koristite sodu bikarbonu u kuhinji, a možda čak i za čišćenje svog doma. Ali da li ste znali…

Zašto nam se magle stakla automobila i kako to da rešimo?

Zamagljena šoferšajbna smanjuje vidljivost tokom vožnje, a samim tim i našu bezbednost u saobraćaju. S ovim problemom se suočavamo i…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…