• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom

Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom

CityMagazine
09.07.2020. 2 min Recepti

Ukoliko volite ukuse Mediterana na letnjoj trpezi, verujemo da će vam se dopasti recept koji je pred vama. Reč je o jednostavnim sastojcima i postupku pripreme, koji mogu obogatiti ukus hleba koji je u većini slučajeva svakodnevni deo jelovnika. Za kratko vreme od običnog, dobijamo aromatično testo iz pećnice sa sočnim čeri paradajzom. Kako su ovih dana odlasci u restoran na ručak znatno ređa pojava, nadamo se da ćete probati sami da napravite podjednako ukusan dodatak glavnom obroku i počastiti se u kućnim uslovima.

Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom

Potrebno je:

  • 20 g svežeg kvasca
  • 280 – 300 ml tople vode
  • 450 g oštrog brašna, plus još malo za posipanje
  • nekoliko listova sveže majčine dušice
  • malo naseckanog svežeg ruzmarina
  • 4 kašike maslinovog ulja, plus malo za podmazivanje pleha
  • 12 – 15 komada prepolovljenog čeri paradajza
  • morska so
Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom

Priprema:

1. Stavite kvasac u posudu sa 100 ml mlake vode. Izmrvite ga viljuškom, i ostavite da se dobro rastvori i počne da penuša, za šta je potrebno okvirno 10 minuta.

2. U većoj činiji pomešajte brašno, 1 ½ kašičicu morske soli sa začinskim biljem. Zatim napravite udubljenje u sredini i prespite kvasac, dodajte maslinovo ulje i dovoljno mlake vode kako biste dobili meko, i ne previše lepljivo testo.

3. Pospite radnu površinu brašnom i oblikujte testo dok ne postane glatko i elastično. Prebacite testo u pouljenu činiju, prekrijte kuhinjskom krpom i odložite na sat vremena da se udvostruči.

4. Pouljite pleh veličine 23 cm x 30 cm, pa lagano prebacite u njega testo, koje ćete poravnati sve do ivica. Nakon što ste to učinili, prekrijte nauljenom folijom i odložite da odstoji 30 minuta.

5. Zagrejte rernu na 200℃, a u međuvremenu prstima napravite udubljenja u koja ćete ubaciti čeri paradajz, pospite malo maslinovog ulja i morske soli odozgo i pecite 30 minuta dok fokača ne poprimi zlatožutu boju. Poslužite je toplu, i uživajte u obroku…

Izvor: Red Online

Fotografije: Pinterest

Oznake:

čeri paradajzfokačahlebletnji obrokukus Mediterana

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

McDonald's restorani u Švedskoj su počeli da prave Happy Meal obroke za penzionere
Prethodni

McDonald’s restorani u Švedskoj su počeli da prave Happy Meal obroke za penzionere

Laki letnji recept za špagete
Sledeći

Laki letnji recept za špagete

Sledeći
Laki letnji recept za špagete
12.07.2020.

Laki letnji recept za špagete

Prethodni
08.07.2020.

McDonald’s restorani u Švedskoj su počeli da prave Happy Meal obroke za penzionere

McDonald's restorani u Švedskoj su počeli da prave Happy Meal obroke za penzionere

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine
    EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
    EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
    CityMagazine
    Supermen
    Gledao sam novog Supermena, i postoji jedan detalj koji se Srbima možda neće dopasti
    Miloš Dašić
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    CityMagazine
    Tymock
    DA SE P(L)OČASTIMO: Poezija je rokenrol, a Tymock ima jedno od najoriginalnijih izdanja godine
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖