• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Recept za slasnu fokaču sa čeri paradajzom

CityMagazine
09.07.2020. 2 Mins Read Recepti

Ukoliko volite ukuse Mediterana na letnjoj trpezi, verujemo da će vam se dopasti recept koji je pred vama. Reč je o jednostavnim sastojcima i postupku pripreme, koji mogu obogatiti ukus hleba koji je u većini slučajeva svakodnevni deo jelovnika. Za kratko vreme od običnog, dobijamo aromatično testo iz pećnice sa sočnim čeri paradajzom. Kako su ovih dana odlasci u restoran na ručak znatno ređa pojava, nadamo se da ćete probati sami da napravite podjednako ukusan dodatak glavnom obroku i počastiti se u kućnim uslovima.

Potrebno je:

  • 20 g svežeg kvasca
  • 280 – 300 ml tople vode
  • 450 g oštrog brašna, plus još malo za posipanje
  • nekoliko listova sveže majčine dušice
  • malo naseckanog svežeg ruzmarina
  • 4 kašike maslinovog ulja, plus malo za podmazivanje pleha
  • 12 – 15 komada prepolovljenog čeri paradajza
  • morska so

Priprema:

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

1. Stavite kvasac u posudu sa 100 ml mlake vode. Izmrvite ga viljuškom, i ostavite da se dobro rastvori i počne da penuša, za šta je potrebno okvirno 10 minuta.

2. U većoj činiji pomešajte brašno, 1 ½ kašičicu morske soli sa začinskim biljem. Zatim napravite udubljenje u sredini i prespite kvasac, dodajte maslinovo ulje i dovoljno mlake vode kako biste dobili meko, i ne previše lepljivo testo.

3. Pospite radnu površinu brašnom i oblikujte testo dok ne postane glatko i elastično. Prebacite testo u pouljenu činiju, prekrijte kuhinjskom krpom i odložite na sat vremena da se udvostruči.

4. Pouljite pleh veličine 23 cm x 30 cm, pa lagano prebacite u njega testo, koje ćete poravnati sve do ivica. Nakon što ste to učinili, prekrijte nauljenom folijom i odložite da odstoji 30 minuta.

5. Zagrejte rernu na 200℃, a u međuvremenu prstima napravite udubljenja u koja ćete ubaciti čeri paradajz, pospite malo maslinovog ulja i morske soli odozgo i pecite 30 minuta dok fokača ne poprimi zlatožutu boju. Poslužite je toplu, i uživajte u obroku…

Izvor: Red Online

Fotografije: Pinterest

Tags:

čeri paradajzfokačahlebletnji obrokukus Mediterana

Povezani članci

Večera koja topi kilograme, čisti creva i ubrzava metabolizam

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

McDonald’s restorani u Švedskoj su počeli da prave Happy Meal obroke za penzionere

Next

Laki letnji recept za špagete

Next
12.07.2020.

Laki letnji recept za špagete

Previews
08.07.2020.

McDonald’s restorani u Švedskoj su počeli da prave Happy Meal obroke za penzionere

Najnovije

tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević
BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖