Ovakvim kokicama teško je odoleti
Kokice su nešto što većina ljudi voli i što predstavlja odličan izbor za grickanje uz gledanje serije ili filma, što u poslednje vreme radimo često. Dobra stvar u vezi sa njima je što se brzo pripremaju i što su ukusne i bez dodataka, ali to ne znači da ne postoje razne kombinacije koje možete isprobati. Takva je na primer ova koju vam danas predlažemo, a čije zvezde su beli luk i parmezan. Kokice možete napraviti i u mikrotalasnoj ako je imate, ali mi ipak preporučujemo klasičnu pripremu u dubokom tiganju ili šerpi sa poklopcem. Trebaće vam samo desetak minuta, zato nećemo dužiti.
Sastojci:
- Četvrtina šolje kukuruza kokičara
- 6 čenova belog luka, gnječenih ili usitnjenih (može i 3/4 kašičice praha od belog luka)
- 4 kašike slanog putera
- 2 kašike rendanog parmezana
- 1/4 kašičice suve majčine dušice
- 1/4 kašičice suvog bosiljka
- 1/4 kašičice suvog origana
- So i biber po ukusu
- Tucana paprika po ukusu
Priprema:
- Pripremite kokice po uputstvu sa pakovanja, a dok one puckaju, stavite beli luk i puter u tiganj ili u neku posudu pa u mikrotalasnu.
- Zagrevajte oko 15 sekundi, odnosno dok se puter ne istopi delimično. Koristeći avan ili zadnji deo kašike, dobro usitnite beli luk i umešajte ga u puter.
- Dodajte sir u tu mešavinu i promešajte. Vratite na izvor toplote dok se puter ne istopi potpuno, odnosno još oko 10 sekundi. Nakon toga bi trebalo da možete da ga sipate bez zahvatanja kašikom. U mešavinu dodajte začine, so, biber i tucanu papriku i rasporedite ih tako da budu jednako zastupljene u svim delovima.
- Sipajte polovinu gotovih kokica u veliku činiju i nalijte polovinu napravljene mešavine. Prekrijte činiju aluminijumskom folijom i potom dobro promešajte. Sipajte ostatak kokica, a potom i ostatak mešavine i ponovite postupak mešanja. Uživajte u grickanju!
Izvor: Pure Wow
Fotografije: Unsplash