Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ovakvim kokicama teško je odoleti

Kokice su nešto što većina ljudi voli i što predstavlja odličan izbor za grickanje uz gledanje serije ili filma, što u poslednje vreme radimo često. Dobra stvar u vezi sa njima je što se brzo pripremaju i što su ukusne i bez dodataka, ali to ne znači da ne postoje razne kombinacije koje možete isprobati. Takva je na primer ova koju vam danas predlažemo, a čije zvezde su beli luk i parmezan. Kokice možete napraviti i u mikrotalasnoj ako je imate, ali mi ipak preporučujemo klasičnu pripremu u dubokom tiganju ili šerpi sa poklopcem. Trebaće vam samo desetak minuta, zato nećemo dužiti.

Sastojci:

  • Četvrtina šolje kukuruza kokičara
  • 6 čenova belog luka, gnječenih ili usitnjenih (može i 3/4 kašičice praha od belog luka)
  • 4 kašike slanog putera
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 1/4 kašičice suve majčine dušice
  • 1/4 kašičice suvog bosiljka
  • 1/4 kašičice suvog origana
  • So i biber po ukusu
  • Tucana paprika po ukusu

Priprema:

  1. Pripremite kokice po uputstvu sa pakovanja, a dok one puckaju, stavite beli luk i puter u tiganj ili u neku posudu pa u mikrotalasnu.
  2. Zagrevajte oko 15 sekundi, odnosno dok se puter ne istopi delimično. Koristeći avan ili zadnji deo kašike, dobro usitnite beli luk i umešajte ga u puter.
  3. Dodajte sir u tu mešavinu i promešajte. Vratite na izvor toplote dok se puter ne istopi potpuno, odnosno još oko 10 sekundi. Nakon toga bi trebalo da možete da ga sipate bez zahvatanja kašikom. U mešavinu dodajte začine, so, biber i tucanu papriku i rasporedite ih tako da budu jednako zastupljene u svim delovima.
  4. Sipajte polovinu gotovih kokica u veliku činiju i nalijte polovinu napravljene mešavine. Prekrijte činiju aluminijumskom folijom i potom dobro promešajte. Sipajte ostatak kokica, a potom i ostatak mešavine i ponovite postupak mešanja. Uživajte u grickanju!

Izvor: Pure Wow

Fotografije: Unsplash

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Zašto ponekad osetimo i čujemo krckanje u kolenima kad se saginjemo i da li je to normalno?

Da li ponekad čujete krckanje svojih kolena kada hodate niz stepenice? A kada čučnete ili trčite? Saznajte u narednim redovima…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…