Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ovakvim kokicama teško je odoleti

Kokice su nešto što većina ljudi voli i što predstavlja odličan izbor za grickanje uz gledanje serije ili filma, što u poslednje vreme radimo često. Dobra stvar u vezi sa njima je što se brzo pripremaju i što su ukusne i bez dodataka, ali to ne znači da ne postoje razne kombinacije koje možete isprobati. Takva je na primer ova koju vam danas predlažemo, a čije zvezde su beli luk i parmezan. Kokice možete napraviti i u mikrotalasnoj ako je imate, ali mi ipak preporučujemo klasičnu pripremu u dubokom tiganju ili šerpi sa poklopcem. Trebaće vam samo desetak minuta, zato nećemo dužiti.

Sastojci:

  • Četvrtina šolje kukuruza kokičara
  • 6 čenova belog luka, gnječenih ili usitnjenih (može i 3/4 kašičice praha od belog luka)
  • 4 kašike slanog putera
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 1/4 kašičice suve majčine dušice
  • 1/4 kašičice suvog bosiljka
  • 1/4 kašičice suvog origana
  • So i biber po ukusu
  • Tucana paprika po ukusu

Priprema:

  1. Pripremite kokice po uputstvu sa pakovanja, a dok one puckaju, stavite beli luk i puter u tiganj ili u neku posudu pa u mikrotalasnu.
  2. Zagrevajte oko 15 sekundi, odnosno dok se puter ne istopi delimično. Koristeći avan ili zadnji deo kašike, dobro usitnite beli luk i umešajte ga u puter.
  3. Dodajte sir u tu mešavinu i promešajte. Vratite na izvor toplote dok se puter ne istopi potpuno, odnosno još oko 10 sekundi. Nakon toga bi trebalo da možete da ga sipate bez zahvatanja kašikom. U mešavinu dodajte začine, so, biber i tucanu papriku i rasporedite ih tako da budu jednako zastupljene u svim delovima.
  4. Sipajte polovinu gotovih kokica u veliku činiju i nalijte polovinu napravljene mešavine. Prekrijte činiju aluminijumskom folijom i potom dobro promešajte. Sipajte ostatak kokica, a potom i ostatak mešavine i ponovite postupak mešanja. Uživajte u grickanju!

Izvor: Pure Wow

Fotografije: Unsplash