• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
4 slasna recepta za ljubitelje roštilja

4 slasna recepta za ljubitelje roštilja

CityMagazine
30.04.2022. 3 min Recepti

Pileći ražnjići, kukuruz s mirisnim uljem i začinskim biljem, kozice – jela s roštilja imaju poseban ukus i miris, dok proces kuvanja ne oduzima puno vremena i ne zahteva previše truda. U narednih nekoliko minuta predstavljamo vam popularne recepte s roštilja i delimo kulinarske tajne pripreme specijaliteta na otvorenom.

Jagnjetina s ruzmarinom

4 slasna recepta za ljubitelje roštilja
Foto: Alex Hudson on Unsplash

Sastojci:

7 jagnjećih rebara
4 kašike maslinovog ulja
sveži peršun
ruzmarin
so

Način pripreme:

Prvo je potrebno pripremiti marinadu za meso. Da biste to učinili, u dubokoj posudi pomešajte maslinovo ulje, naseckani peršun, ruzmarin, so i biber. Nakon toga, meso treba staviti u posudu s marinadom i držati tako 90 do 120 minuta – na taj način će upiti sve arome i postati mekše i sočnije.

Zatim meso peći na roštilju 7-8 minuta sa svake strane. Važno je osigurati da u roštilju nema otvorene vatre, da meso ne bi zagorelo. Zbog toga pri ruci treba imati bocu vode. Gotovo jelo služi se vruće, dopunjeno svežim povrćem i začinskim biljem.

Kukuruz s maslacem i začinskim biljem

4 slasna recepta za ljubitelje roštilja
Foto: Sam Moghadam Khamseh on Unsplash

Sastojci:

4 kukuruza
4 kašike maslinovog ulja
50 g maslaca
2 čena belog luka
peršun
paprika
so

Način pripreme:

Kukuruz u klipu ogulite i namažite maslinovim uljem. Zatim stavite kukuruz na rešetku roštilja i pecite ga oko 20 minuta, neprestano ga okrećući.

Kada je kukuruz gotov, rastopite maslac i dodajte naseckani peršun, ruzmarin i izgnječen beli luk. Gotovo jelo se servira vruće, s mirisnim maslacem i solju.

Šiš kebab s pilećim krilcima

4 slasna recepta za ljubitelje roštilja
Foto: Peter Pham on Unsplash

Sastojci:

1 kg pilećih krilaca
2 crna luka
3 čena belog luka
500 ml kefira
mladi luk
biber
so

Način pripreme:

Pomešajte kefir, sitno naseckani crni, mladi i beli luk, so i biber. U dobijenu marinadu ubacite pileća krilca – meso morate marinirati najmanje sat vremena. Zatim stavite krilca na rešetku ili ražnjiće i pecite na roštilju oko 20 minuta, uz često okretanje. Gotovo jelo poslužite sa svežim povrćem i naseckanim začinskim biljem. Pilećim ražnjićima možete dodati sveže pripremljen umak od kisele pavlake i belog luka, za čiju pripremu je dovoljno sitno naseckati beli luk i pomešati sastojke.

Kozice u umaku od limete i meda

4 slasna recepta za ljubitelje roštilja
Foto: Farhad Ibrahimzade on Unsplash

Sastojci:

1 kg kozica
1 limeta
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
crvena ljuta mlevena paprika
so

Način pripreme:

Prvo morate napraviti marinadu. Da biste to učinili, u dubokoj posudi pomešajte ulje, sok od limete, med i začine. Dobijeni umak dodajte neoguljenim kozicama i marinirajte oko sat vremena.

Zatim stavite kozice na roštilj i pecite 15-20 minuta. Po želji se gotovo jelo može preliti i umakom od maslinovog ulja i soka limete, te posuti svežim naseckanim peršunom.

Izvor: Marie Claire Russia

Oznake:

mesopovrćeprvi majroštilj

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Internacionalna kuhinja: Vila Gospava
Prethodni

Internacionalna kuhinja: Vila Gospava

Restoran Kovač u Zrenjaninu
Sledeći

Restoran Kovač u Zrenjaninu

Sledeći
Restoran Kovač u Zrenjaninu
01.05.2022.

Restoran Kovač u Zrenjaninu

Prethodni
29.04.2022.

Internacionalna kuhinja: Vila Gospava

Internacionalna kuhinja: Vila Gospava

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖