• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
4 slasna recepta za ljubitelje roštilja

4 slasna recepta za ljubitelje roštilja

CityMagazine
30.04.2022. 3 min Recepti

Pileći ražnjići, kukuruz s mirisnim uljem i začinskim biljem, kozice – jela s roštilja imaju poseban ukus i miris, dok proces kuvanja ne oduzima puno vremena i ne zahteva previše truda. U narednih nekoliko minuta predstavljamo vam popularne recepte s roštilja i delimo kulinarske tajne pripreme specijaliteta na otvorenom.

Jagnjetina s ruzmarinom

4 slasna recepta za ljubitelje roštilja
Foto: Alex Hudson on Unsplash

Sastojci:

7 jagnjećih rebara
4 kašike maslinovog ulja
sveži peršun
ruzmarin
so

Način pripreme:

Prvo je potrebno pripremiti marinadu za meso. Da biste to učinili, u dubokoj posudi pomešajte maslinovo ulje, naseckani peršun, ruzmarin, so i biber. Nakon toga, meso treba staviti u posudu s marinadom i držati tako 90 do 120 minuta – na taj način će upiti sve arome i postati mekše i sočnije.

Zatim meso peći na roštilju 7-8 minuta sa svake strane. Važno je osigurati da u roštilju nema otvorene vatre, da meso ne bi zagorelo. Zbog toga pri ruci treba imati bocu vode. Gotovo jelo služi se vruće, dopunjeno svežim povrćem i začinskim biljem.

Kukuruz s maslacem i začinskim biljem

4 slasna recepta za ljubitelje roštilja
Foto: Sam Moghadam Khamseh on Unsplash

Sastojci:

4 kukuruza
4 kašike maslinovog ulja
50 g maslaca
2 čena belog luka
peršun
paprika
so

Način pripreme:

Kukuruz u klipu ogulite i namažite maslinovim uljem. Zatim stavite kukuruz na rešetku roštilja i pecite ga oko 20 minuta, neprestano ga okrećući.

Kada je kukuruz gotov, rastopite maslac i dodajte naseckani peršun, ruzmarin i izgnječen beli luk. Gotovo jelo se servira vruće, s mirisnim maslacem i solju.

Šiš kebab s pilećim krilcima

4 slasna recepta za ljubitelje roštilja
Foto: Peter Pham on Unsplash

Sastojci:

1 kg pilećih krilaca
2 crna luka
3 čena belog luka
500 ml kefira
mladi luk
biber
so

Način pripreme:

Pomešajte kefir, sitno naseckani crni, mladi i beli luk, so i biber. U dobijenu marinadu ubacite pileća krilca – meso morate marinirati najmanje sat vremena. Zatim stavite krilca na rešetku ili ražnjiće i pecite na roštilju oko 20 minuta, uz često okretanje. Gotovo jelo poslužite sa svežim povrćem i naseckanim začinskim biljem. Pilećim ražnjićima možete dodati sveže pripremljen umak od kisele pavlake i belog luka, za čiju pripremu je dovoljno sitno naseckati beli luk i pomešati sastojke.

Kozice u umaku od limete i meda

4 slasna recepta za ljubitelje roštilja
Foto: Farhad Ibrahimzade on Unsplash

Sastojci:

1 kg kozica
1 limeta
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
crvena ljuta mlevena paprika
so

Način pripreme:

Prvo morate napraviti marinadu. Da biste to učinili, u dubokoj posudi pomešajte ulje, sok od limete, med i začine. Dobijeni umak dodajte neoguljenim kozicama i marinirajte oko sat vremena.

Zatim stavite kozice na roštilj i pecite 15-20 minuta. Po želji se gotovo jelo može preliti i umakom od maslinovog ulja i soka limete, te posuti svežim naseckanim peršunom.

Izvor: Marie Claire Russia

Oznake:

mesopovrćeprvi majroštilj

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Internacionalna kuhinja: Vila Gospava
Prethodni

Internacionalna kuhinja: Vila Gospava

Restoran Kovač u Zrenjaninu
Sledeći

Restoran Kovač u Zrenjaninu

Sledeći
Restoran Kovač u Zrenjaninu
01.05.2022.

Restoran Kovač u Zrenjaninu

Prethodni
29.04.2022.

Internacionalna kuhinja: Vila Gospava

Internacionalna kuhinja: Vila Gospava

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine
    EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
    EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
    CityMagazine
    Supermen
    Gledao sam novog Supermena, i postoji jedan detalj koji se Srbima možda neće dopasti
    Miloš Dašić
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    Mladi napravili listu za MMF: Zapamtite ova imena, njihovo vreme tek dolazi
    CityMagazine
    Tymock
    DA SE P(L)OČASTIMO: Poezija je rokenrol, a Tymock ima jedno od najoriginalnijih izdanja godine
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖