• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno

CityMagazine
27.04.2022. 2 min Recepti

Vreme je za šetnje na svežem vazduhu, aktivan provod i, naravno, piknike u prirodi. Jedno od najpopularnijih jela ovog godišnjeg doba je roštilj. U redovima koji slede predstavljamo vam načine na koje možete marinirati meso da postane sočno i mekano.

Marinada od luka

Marinada od luka idealna je za svinjetinu – meso se može marinirati do 6-8 sati. Takođe, jagnjetina i junetina dobro idu uz luk, ali ne i piletina, jer kao neutralna može izgubiti ukus. Za pripremu marinade potreban vam je luk, so i biber (količina zavisi od toga koliko mesa planirate – na 1 kg svinjetine potrebne su 2 glavice luka). Jedan luk se isecka na kolutiće, a drugi izrenda na sitno. Pire od luka posolite i pobiberite i pomešajte s mesom, ostavite da se marinira 2 do 8 sati. Zatim komadiće mesa nanižite na ražanj, naizmenično s kolutovima preostalog luka.

Marinada od kivija

Marinada od kivija pogodna je za sve vrste mesa, čineći ga sočnim i mekim. Za kuvanje će vam biti potrebni: kivi, luk, malo biljnog ulja, začini i so – svi sastojci se moraju naseckati (možete koristiti blender) i pomešati s komadima mesa. Marinirajte oko 20-40 minuta.

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno
Foto: Victoria Shes / Unsplash

Marinada od nane

Marinada od mente tradicionalno se koristi za piletinu i jagnjetinu – ova kombinacija čini meso mekim i začinjenim, dok istovremeno eliminiše specifične ukuse. Za kuvanje vam je potrebna sveža menta, luk i so. Luk se isecka na polukružne listiće, stabljike nane se odvoje od listova, sastojci se pomešaju s pripremljenim komadima mesa, posole i ponovo promešaju. Najbolje je da se meso marinira preko noći.

Kefir marinada

Kefir marinada idealno se kombinuje s nežnim pilećim mesom, kao i ćuretinom i svinjetinom. Za kuvanje morate pomešati kefir, so, biber i začinsko bilje po ukusu (na primer, mirođija i peršun), a po želji dodati i druge začine. Zatim pripremljene komade piletine ili drugog mesa prelijte marinadom i ostavite najmanje 2 sata prekriveno folijom (što duže to bolje), a zatim ispecite meso.

Marinada od paradajza

Marinada od paradajza savršena je za svinjetinu, jagnjetinu i teletinu. Za njenu pripremu potreban vam je pire od paradajza ili paradajz u vlastitom soku, nekoliko čenova belog luka, biber, so, crni luk i začini po ukusu. Naseckajte crni i beli luk, malo razredite pire od paradajza vodom i kratko prokrčkajte, dodajte povrće, so i začine. Preporučuje se da se gotova marinada skuva, a zatim pomeša s mesom i marinira 2 do 4 sata. Takođe, marinada se može poslužiti uz kuvano meso i koristiti kao umak.

Izvor: Marie Claire Russia
Naslovna fotografija: Alexandru Bogdan-Gita / Unsplash

Oznake:

lukmarinadaparadajzprvi majzačinizačinsko bilje

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta
Prethodni

Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta

Bakin hleb 8 zrna - hleb koji će vas oduševiti
Sledeći

Bakin hleb 8 zrna – hleb koji će vas oduševiti

Sledeći
Bakin hleb 8 zrna - hleb koji će vas oduševiti
28.04.2022.

Bakin hleb 8 zrna – hleb koji će vas oduševiti

Prethodni
26.04.2022.

Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta

Muzej sladoleda: Novi omiljeni kutak za ljubitelje popularnog hladnog deserta

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖