• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Bakin hleb 8 zrna - hleb koji će vas oduševiti

Bakin hleb 8 zrna – hleb koji će vas oduševiti

CityMagazine
28.04.2022. 1 min Recepti

Potrebno je:

  • Pšenično brašno T500 – 500g
  • 1 kašika suvog kvasca ili polovina kocke svežeg
  • Ravna kašičica šećera
  • Kašičica soli
  • Voda 350 ml tople vode

Semenke (količina po želji, ali ne preterujte):

  • Suncokret
  • Susam
  • Lan
  • Proso
  • Zrno spelte
  • Čia
  • Bundeva
  • Kim
Bakin hleb 8 zrna - hleb koji će vas oduševiti

Zamesite testo tako što ćete u posudu sipati vodu, kvasac i šećer. Kada testo postane glatko dodajte i sve preostale sastojke, semenke po želji. Uz dodavanje minimalno brašna na radnoj površini testo formirajte u loptu. Stavite u posudu, pokrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica i ostavite na toplom dva sata da naraste.

U posudu za pečenje hleba stavite papir za pečenje i izručite naraslo testo. Preko stavite razne semenke i blago ih pritisnite prstima u testo da se zalepe. Prekrijte testo aluminijumskom folijom 20 minuta na 220 stepeni, zatim sklonite foliju i nastavite da pečete još pola sata na 200 stepeni. Kada je hleb gotov, potrebno je sačekati da se malo ohladi kako bi mogao da se seče.

Odaćemo vam i tajnu, najbolje je da semenke koje ćete dodati u testo potopite u hladnu vodu i držite u frižideru bar 12 sati. Pre ubacivanja u testo dobro ih ocedite.
Prijatno!

Foto: Hleb&Kifle promo

Oznake:

hlebHleb&Kiflerecept

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno
Prethodni

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno

Retro kuhinja: Ratatuj
Sledeći

Retro kuhinja: Ratatuj

Sledeći
Retro kuhinja: Ratatuj
28.04.2022.

Retro kuhinja: Ratatuj

Prethodni
27.04.2022.

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno

Najbolje marinade uz koje će meso biti sočno

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    exit
    Na desetine hiljada ljudi skandiralo „Pumpaj“ na glavnoj bini Exita
    CityMagazine
    film
    Glumio je kod Kusturice i u drugim kultnim filmovima, a danas “prodaje telo” preko svog zvaničnog sajta
    CityMagazine
    za milion godina
    Zdravko Čolić se žalio na ova dva muzičara: Duhovita priča sa snimanja pesme “Za milion godina” koju malo ko zna
    CityMagazine
    Deca Loših Muzičara
    DA SE P(L)OČASTIMO: Deca Loših Muzičara i Bolesna Štenad šamaraju nas rokenrolom na novim albumima
    Miloš Dašić
    beograd
    „Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖