Medaljoni sa limunom: Ručak koji će vas ugrejati ovih hladnih zimskih dana
Ako zimi volite mesnate i kalorične obroke, imamo za vas sjajan recept, koji se oslanja na jedan tipičan srpski specijalitet, dostupan u svakom respektabilnom restoranu domaće kuhinje, ali i jednom novinom.
U pitanju su svinjski medaljoni sa limunom, a kako da ih spremite, možete saznati u nastavku.
POTREBNO JE:
- 600 g svinjskog filea,
- 50 ml ulja,
- sok od 1 limuna,
- so,
- beli biber,
- 10 g brašna,
- 100 ml belog vina,
- 150 ml slatke pavlake,
- 20 g maslaca,
- peršun,
- 1 kašika mešavine suvih začina.
PRIPREMA: Meso narežite na 12 manjih odrezaka, istucite ga, natrljajte začinom i sve poprskajte sa malo limunovog soka. Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje. Nakon toga ih sa jedne strane pospite brašnom i stavite da se peku na zagrejanom ulju u tiganju, s pobrašnjenom stranom prema dole. Kada odresci poprime sa obe strane lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju. Pred kraj umešajte slatku pavlaku, ostatak limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog začina. Sve zajedno prokuvajte, a pred kraj umešajte maslac.
Naslovna fotografija: gresei / Shutterstock