• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Medaljoni sa limunom: Ručak koji će vas ugrejati ovih hladnih zimskih dana

CityMagazine
07.12.2022. One Min Read Recepti

Ako zimi volite mesnate i kalorične obroke, imamo za vas sjajan recept, koji se oslanja na jedan tipičan srpski specijalitet, dostupan u svakom respektabilnom restoranu domaće kuhinje, ali i jednom novinom.

U pitanju su svinjski medaljoni sa limunom, a kako da ih spremite, možete saznati u nastavku.

POTREBNO JE: 

Povezani članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Večera koja topi kilograme, čisti creva i ubrzava metabolizam

  • 600 g svinjskog filea, 
  • 50 ml ulja,
  • sok od 1 limuna,
  • so,
  • beli biber,
  • 10 g brašna,
  • 100 ml belog vina, 
  • 150 ml slatke pavlake,
  • 20 g maslaca,
  • peršun,
  • 1 kašika mešavine suvih začina.

PRIPREMA: Meso narežite na 12 manjih odrezaka, istucite ga, natrljajte začinom i sve poprskajte sa malo limunovog soka. Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje. Nakon toga ih sa jedne strane pospite brašnom i stavite da se peku na zagrejanom ulju u tiganju, s pobrašnjenom stranom prema dole. Kada odresci poprime sa obe strane lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju. Pred kraj umešajte slatku pavlaku, ostatak limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog začina. Sve zajedno prokuvajte, a pred kraj umešajte maslac.

Naslovna fotografija: gresei / Shutterstock

Tags:

medaljonireceptsvinjetina

Povezani članci

Ako danas poručite ove goveđe krokete, dobićete ih za 30 godina

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

Next

Testenina sa orasima i mlekom: Slatka pasta koja će obradovati vaše ukućane

Next
08.12.2022.

Testenina sa orasima i mlekom: Slatka pasta koja će obradovati vaše ukućane

Previews
06.12.2022.

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

Najnovije

Ovogodišnja Evrovizija je dobila novi logo, kao i slogan – „Ujedinjeni muzikom“
CityMagazine
Majkl Džekson
Objavljeno ko će igrati Majkla Džeksona u predstojećem filmu o „kralju popa“
Aleksandar Maksimović
Kako je jedan deda završio u Slagalici, a slavila ga je cela ekipa obožavalaca dobrih serija
CityMagazine
„Kosi tata, kosim ja“: Srđan Đoković je otpevao stari narodnjak, a evo šta tekst ove pesme znači
CityMagazine
Stigla je Magnificova muzika za kafanu i pozorište – „KAFANA LJUBLJANA“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖