• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Medaljoni sa limunom: Ručak koji će vas ugrejati ovih hladnih zimskih dana

CityMagazine
07.12.2022. 1 min Recepti

Ako zimi volite mesnate i kalorične obroke, imamo za vas sjajan recept, koji se oslanja na jedan tipičan srpski specijalitet, dostupan u svakom respektabilnom restoranu domaće kuhinje, ali i jednom novinom.

U pitanju su svinjski medaljoni sa limunom, a kako da ih spremite, možete saznati u nastavku.

POTREBNO JE: 

Povezani članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Večera koja topi kilograme, čisti creva i ubrzava metabolizam

  • 600 g svinjskog filea, 
  • 50 ml ulja,
  • sok od 1 limuna,
  • so,
  • beli biber,
  • 10 g brašna,
  • 100 ml belog vina, 
  • 150 ml slatke pavlake,
  • 20 g maslaca,
  • peršun,
  • 1 kašika mešavine suvih začina.

PRIPREMA: Meso narežite na 12 manjih odrezaka, istucite ga, natrljajte začinom i sve poprskajte sa malo limunovog soka. Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje. Nakon toga ih sa jedne strane pospite brašnom i stavite da se peku na zagrejanom ulju u tiganju, s pobrašnjenom stranom prema dole. Kada odresci poprime sa obe strane lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju. Pred kraj umešajte slatku pavlaku, ostatak limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog začina. Sve zajedno prokuvajte, a pred kraj umešajte maslac.

Naslovna fotografija: gresei / Shutterstock

Oznake:

medaljonireceptsvinjetina

Povezani članci

Ako danas poručite ove goveđe krokete, dobićete ih za 30 godina

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Prethodni

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

Sledeći

Testenina sa orasima i mlekom: Slatka pasta koja će obradovati vaše ukućane

Sledeći
08.12.2022.

Testenina sa orasima i mlekom: Slatka pasta koja će obradovati vaše ukućane

Prethodni
06.12.2022.

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

Najnovije

Voja Govedarica
Tukao je Stalonea, psovao Žan Klod van Dama: Preminuo je čuveni Srbin iz akcionih filmova
CityMagazine
Donald Tramp
Ovaj glumac će biti mladi Donald Tramp u novom filmu: Dobro ga znamo iz superherojskih akcija, a izašle su i prve fotke sa snimanja
CityMagazine
Koštana
Da li je ovo prvi veliki medijski skandal sa poznatim licima u Srbiji: Čuveni lik iz književnosti je postojao i tužio je pisca koji ga je proslavio
Miloš Dašić
Novi animirani film „Pačija posla“ stiže u bioskope
CityMagazine
Javni poziv za NEW FACES 2024, novu pokretačku snagu muzičke industrije
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖