• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

CityMagazine
06.12.2022. One Min Read Recepti

Kuvano vino je tradicionalno omiljeno piće tokom praznične sezone, no, ima i onih kojima baš ne prija ili koji ga izbegavaju iz nekog drugog razloga… Ukoliko se vi ubrajate u tu grupu, za vas imamo jednu sjajnu alternativu, u koju ćete se zaljubiti na prvi gutljaj.

U pitanju je čokoladni punč koji predstavlja savršenu kombinaciju tople čokolade i klasičnog punča. Punog, kremastog ukusa i naglašene čokoladne note, ovaj topli napitak odiše dozom luksuza, dok mu rum daje potrebnu jačinu i budi sva čula. U nastavku pogledajte recept za topli napitak koji će, verujemo, dobro zagrejati vaše telo u predstojećim zimskim danima i začiniti praznike na najbolji način.

Sastojci za čokoladni punč:

Povezani članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

  • 100 g crne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 400 ml mleka
  • 100 ml ruma
  • prstohvat soli
Photo by Maddi Bazzocco on Unsplash

Priprema čokoladnog punča:

Prvo isecite čokoladu na kockice i stavite je u šerpu. Sipajte mleko preko nje, stavite na šporet i polako topite čokoladu na nižoj temperaturi. Kada se čokolada potpuno rastvori u mleku, dodajte rum i so i malo pojačajte temperaturu da punč provri. Pustite da se kuva 3-4 minuta, sklonite sa ringle i odmah poslužite dok je vruće. Po želji, servirajte uz omiljeni biskvit ili keksiće i uživajte u ukusnom toplom napitku.

Izvor: Aktivni Si

Fotografije za naslovni kolaž: Photo by yusuff on Unsplash, Photo by Tetiana Bykovets on Unsplash

Tags:

čokoladni punčrumzimski napitak

Povezani članci

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: „Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke“

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Azijska kuhinja: Chi Le Ma

Next

Medaljoni sa limunom: Ručak koji će vas ugrejati ovih hladnih zimskih dana

Next
07.12.2022.

Medaljoni sa limunom: Ručak koji će vas ugrejati ovih hladnih zimskih dana

Previews
05.12.2022.

Azijska kuhinja: Chi Le Ma

Najnovije

Džonatan Mejdžors kaže da je jeo 6.100 kalorija dnevno četiri meseca kako bi se spremio za ulogu bodibildera
CityMagazine
Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖