• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Azijska kuhinja: Chi Le Ma

Peđa Kresojević
05.12.2022. One Min Read Recepti

Novo ime na beogradskoj gastro sceni nalazi se na staroj lokaciji, poznatoj po kineskoj kuhinji. Neposredno ispod hotela Srbija u Ustaničkoj ulici, u dopadljivo renoviranom prostoru sa prijatnom baštom dovoljno udaljenom od ulice, nedavno je otvoren Chi Le Ma, deklarisan kao restoran azijske kuhinje.

I zaista, ovo mesto vodi na zanimljivu šetnju ukusima daleke Azije, servirajući jela na moderan način. Tradicionalnu kinsesku kiselo-ljutu supu prvi put smo dobili simpatično posluženu u šerpici, ukusne gyoze su takođe efektno servirane, dok nas je originalan korejski roštilj osvojio hrskavošću.

Junetina na ploči stiže u svom prepoznatljivom „cvrčećem“ izdanju, japanske udon nudle bile su pikantne, mada ne i „jako ljute“ kako je najavljeno, dok je sushi izdvojen kao poseban segment ponude sa širokim izborom rolnica.

Povezani članci

Street food: Thyme

U ovom restoranu se služi najskuplji pomfrit na svetu: Evo koliko iznosi jedna porcija

Vijetnamska i Thai kuhinja takođe imaju svoje reprezente, sve stiže vrlo brzo nakon poručivanja, po sasvim korektnim cenama. Fina prilika da se upoznate i prošetate gastro prostorima Azije.

Fotografije: Peđa Kresojević

Tags:

azijska kuhinjaChi Le MaUstanička

Povezani članci

Lažni čokoladni puding od samo dva sastojka: Ne kuva se, ne peče i ne lepi za butine

Internacionalna kuhinja: Puberaj

Share Article

Follow Me Written By

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

Previous

Piroške sa sirom

Next

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

Next
06.12.2022.

Ne volite kuvano vino? Isprobajte ovaj recept za najukusniji čokoladni punč

Previews
04.12.2022.

Piroške sa sirom

Najnovije

Džonatan Mejdžors kaže da je jeo 6.100 kalorija dnevno četiri meseca kako bi se spremio za ulogu bodibildera
CityMagazine
Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖