• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno
Foto: Slawomir Fajer / Shutterstock

Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno

CityMagazine
16.01.2023. 1 min Recepti

Svinjski kotleti su zahvalno parče mesa, koje je moguće kombinovati s najrazličitijim namirnicama. U sledećem receptu, sočnim krmenadlama društvo pravi nekoliko vrsta paprika i paradajz.

Nikoliko dodatnih sastojaka daje ovom jelu poseban šmek, a kako izgleda njegova priprema, možete saznati u nastavku.

POTREBNO JE:

  • 4 svinjska kotleta,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 žuta paprika,
  • 1 narandžasta paprika,
  • 2 kašičice limunovog soka,
  • maslinovo ulje,
  • 1 kašičica seckane mirođije,
  • 2 kašičice šećera,
  • 400 g paradajz pirea,
  • 8 malih paradajza,
  • so,
  • biber.

PRIPREMA:

Uklonite jezgro i seme iz paprika i iseckajte ih na tanke trake. Zagrejte šerpu, dodajte ulje i mirođiju i propržite na srednjoj vatri oko minut. Dodajte iseckane paprike i dinstajte 5-10 minuta da omekšaju. Dodajte šećer i paradajz pire, sačekajte da proključa i onda dodajte naseckani paradajz. Kuvajte lagano pet minuta i začinite po ukusu. U međuvremenu zagrejte vatrostalnu posudu, dodajte malo ulja i svinjske kotlete. Prelijte smesom od paradajza, prenesite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Poslužite uz kuvani pirinač ili krompir pire.

Oznake:

receptisvinjetina

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke
Prethodni

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda
Sledeći

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda

Sledeći
Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda
17.01.2023.

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda

Prethodni
15.01.2023.

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖