• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Foto: Paul_Brighton / Shutterstock

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke

CityMagazine
15.01.2023. One Min Read Recepti

Svinjetina se ne jede toliko u Indiji kao u ostatku sveta, što zbog religijskih razloga, što zbog činjenice da u ovoj zemlji inače ima najviše vegetarijanaca. No, to ne znači da mi ostali ne bi trebalo da kombinujemo ukuse ove domaće životinje s ukusima vezanim za drugu najmnogoljudniju zemlju na svetu.

Tako smo došli do svinjetine s karijem, recepta s kojim se možete upoznati u narednim redovima. On je jednostavan za pripremu, a kao rezultat ćete dobiti pikantan i veoma sadržajan obrok, idealan za zimske mesece.

POTREBNO JE:

Povezani članci

Ruskinja u Beogradu pokazala recept za rusku salatu zbog kog će vaša majka piti šećer i vodu

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

  • 500 g svinjskog mesa bez kostiju,
  • 1 velika glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 200 g paradajza u konzervi,
  • 1 kašika karija u prahu,
  • 1,5 kašika smeđeg šećera,
  • 1 kašika sirćeta,
  • so,
  • biber.

PRIPREMA:

Crni i beli luk sitno iseckajte. Iseckajte i meso na kockice, a šargarepu na kolutove. Stavite crni i beli luk da se prodinstaju zajedno, pa dodajte kari i dinstajte sve zajedno sa malo vode i ulja. Kada se luk izdinstao uklonite ga iz tiganja, pa u taj ostatak masnoće stavite kockice mesa da se prže. Ispržite meso sa svih strana, vratite luk i nalijte vode da pređe malo preko mesa. Dodajte i kašiku sirćeta, pa ostavite da se krčka poklopljeno. Pred kraj dodajte iseckan paradajz, začine po ukusu i šećer, pa ostavite još malo da prokrčka. Poslužiti toplo uz pirinač.

Tags:

karireceptsvinjetina

Povezani članci

Novogodišnji hit kolač: Dostigao više od milion pregleda za svega par dana

Ajran, zdravi turski jogurt od 3 sastojka: Postoji 6 dobrih razloga zašto treba odmah da ga pripremite

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

5 načina da poboljšate ukus pečuraka

Next

Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno

Next
16.01.2023.

Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno

Previews
12.01.2023.

5 načina da poboljšate ukus pečuraka

Najnovije

Ovogodišnja Evrovizija je dobila novi logo, kao i slogan – „Ujedinjeni muzikom“
CityMagazine
Majkl Džekson
Objavljeno ko će igrati Majkla Džeksona u predstojećem filmu o „kralju popa“
Aleksandar Maksimović
Kako je jedan deda završio u Slagalici, a slavila ga je cela ekipa obožavalaca dobrih serija
CityMagazine
„Kosi tata, kosim ja“: Srđan Đoković je otpevao stari narodnjak, a evo šta tekst ove pesme znači
CityMagazine
Stigla je Magnificova muzika za kafanu i pozorište – „KAFANA LJUBLJANA“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖