• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Foto: Slawomir Fajer / Shutterstock

Svinjski kotleti u crvenom sosu: Sočno i ukusno

CityMagazine
16.01.2023. One Min Read Recepti

Svinjski kotleti su zahvalno parče mesa, koje je moguće kombinovati s najrazličitijim namirnicama. U sledećem receptu, sočnim krmenadlama društvo pravi nekoliko vrsta paprika i paradajz.

Nikoliko dodatnih sastojaka daje ovom jelu poseban šmek, a kako izgleda njegova priprema, možete saznati u nastavku.

POTREBNO JE:

Povezani članci

Punjeni svinjski kare sa pečurkama

Ruskinja u Beogradu pokazala recept za rusku salatu zbog kog će vaša majka piti šećer i vodu

  • 4 svinjska kotleta,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 žuta paprika,
  • 1 narandžasta paprika,
  • 2 kašičice limunovog soka,
  • maslinovo ulje,
  • 1 kašičica seckane mirođije,
  • 2 kašičice šećera,
  • 400 g paradajz pirea,
  • 8 malih paradajza,
  • so,
  • biber.

PRIPREMA:

Uklonite jezgro i seme iz paprika i iseckajte ih na tanke trake. Zagrejte šerpu, dodajte ulje i mirođiju i propržite na srednjoj vatri oko minut. Dodajte iseckane paprike i dinstajte 5-10 minuta da omekšaju. Dodajte šećer i paradajz pire, sačekajte da proključa i onda dodajte naseckani paradajz. Kuvajte lagano pet minuta i začinite po ukusu. U međuvremenu zagrejte vatrostalnu posudu, dodajte malo ulja i svinjske kotlete. Prelijte smesom od paradajza, prenesite u rernu i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Poslužite uz kuvani pirinač ili krompir pire.

Tags:

receptisvinjetina

Povezani članci

Aromatična svinjska rebra: Neka vam svaki dan bude praznik

Medaljoni sa limunom: Ručak koji će vas ugrejati ovih hladnih zimskih dana

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke

Next

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda

Next
17.01.2023.

Kladimo se da i vi pogrešno spremate čaj: Evo šta je najveća zabluda

Previews
15.01.2023.

Svinjetina sa karijem: Za one koji vole pikantne obroke

Najnovije

Presedan na dodeli Gremija: Prva nagrada za saundtrek jedne video igre
CityMagazine
Pesma godine sa Gremija krije neverovatnu priču
CityMagazine
Upoznali smo ga kao frajera iz Velikog brata, a danas svira u legendarnom beogradskom bendu
CityMagazine
Kada počinje dodela Gremi nagrada večeras?
Marija Ćirjak
Ne štedite na decibelima i spremite se za “potres”: Stigao je novi singl Igora Vinsa i Baneta Lalića – „Zato što volim“
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖