Čokoladno osveženje za koje vam ne treba šporet: Evo kako da pripremite Nutela čizkejk
Za ove tople dane, ljubiteljima slatkiša zasigurno će prijati savršena kombinacija slatke čokolade i osvežavajućeg sira. Nutela čizkejk osim što je slatko uživanje, izuzeto je jednostavan za pripremu.
Kombinacija sastojaka za koju nije potrebna rerna oduševiće vas i vaše ukućane, piše vecernji.hr. Nutela čizkejk savršen je dezert za ove tople dane koji su pred nama, a budite sigurni da niko neće stati na jednom parčetu torte.
Sastojci:
- 280 grama čokoladnog keksa
- 100 grama putera
- 300 grama krem sira
- 85 grama šećera u prahu
- 180 grama Nutele
- 1 kašičica ekstrata vanile
- 1 kašika kakao praha
Glazura:
- 30 grama pavlake za šlag
- 200 grama Nutele
Priprema:
- Sameljite keks kako biste dobili smesu sačinjenu od sitnih komada.
- Otopite puter i prelijte preko usitnjenog keksa. Pomešajte mikserom sve zajedno.
- Stavite smesu u kalup za torte i utisnite je kašikom ili prstima. Ostavite podlogu u frižider dok ne napravite fil.
- U činiju stavite krem sir i šećer u prahu, zatim mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Dodajte Nutelu u smesu i nastavite da mešate smesu mikserom dok se sve ne sjedini.
- Izvadite kalup iz frižidera i prelijte smesu preko podloge od keksa, zatim vratite tortu u frižider na najmanje šest sati.
- U činiju stavite 200 grama Nutele.
- Zagrejte šlag na šporetu dok ne provri, zatim ga prelijte preko Nutele. Ostavite da odstoji minut ili dva, pa sve pomešajte. Ostavite da se malo ohladi i prelijte preko prethodno pripremljenog kolača.
- Ostavite tortu u frižideru dva sata i uživajte u slatkom osveženju.