• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Punjene pečene tikvice
Punjene tikvice, foto: Shutterstock

Punjene pečene tikvice

CityMagazine
07.06.2023. 1 min Recepti

Vreme je tikvica i verovatno ste ih probali na milion načina. Pa hajde da ih probamo i na ovaj.

Reč je o jelu kojim će i gurmani biti zadovoljni.

POTREBNO JE:
5 tikvica,
3 čena belog luka, 
1 crni luk, 
2-3 kašike maslinovog ulja,
400 g mešanog mlevenog mesa,
2 kašike natopljenog pirinča,
so,
biber,
peršun,
mleveni đumbir,
mleveni korijander,
mlevena crvena paprika,
1 jaje.
ZA UMAK: 
1 crni luk, 
2-3 krompira, 
2 kašike maslinovog ulja,
sok od paradajza,
sredina tikvica,
so,
biber,
seckana majčina dušica.

PRIPREMA: Tikvice presecite na dva dela i izdubite ih. Na ulju propržite crni i beli luk. U posudi pomešajte meso, propržen luk, začine, jaje i natopljeni pirinač. Sve dobro promešajte i napunite tikvice. Za umak iseckajte ostatak tikvica što ste izdubili i zajedno sa lukom prodinstajte. Sklonite sa vatre, dodajte po želji soka od paradajza, narendanog krompira i začine. Tikvice poređajte u zemljanu posudu i okolo njih sipajte umak. Dolite još oko pola litre vode da se tikvice preliju. Prekrite folijom i pecite na 250 stepeni oko sat i po vremena. Deset minuta pred kraj skinite foliju da se sve lepo zapeče. Poslužite sa pavlakom ili kiselim mlekom.

Oznake:

receptytikvice

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Pasta sa pečurkama u egzotičnom sosu
Prethodni

Pasta sa pečurkama u egzotičnom sosu

Losos u šafran sosu
Sledeći

Losos u šafran sosu

Sledeći
Losos u šafran sosu
07.06.2023.

Losos u šafran sosu

Prethodni
07.06.2023.

Pasta sa pečurkama u egzotičnom sosu

Pasta sa pečurkama u egzotičnom sosu

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖