• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Turšija od tikvica: Ko je jednom proba, ostavlja je svake godine

Ivana Milošević
05.08.2022. One Min Read Recepti

Da li ste čuli za kisele tikvice – preukusnu zimnicu koju možete da koristite cele godine? Imamo recept za turšiju od tikvica koju će obožavati cela porodica.

Tikvice su mnogima omiljeno povrće, ali njihov najveći problem je što ih leti ima previše, a zimi nam nedostaju. Da biste izbegli ovu vrstu neprijatnosti, tikvice možete ukiseliti na lak način i tako obezbediti slasno uživanje tokom cele godine.

Kisele tikvice se savršeno uklapaju u sendviče, kao salata ili prilog uz mnoga jela.
Potrebno je:

Povezani članci

Ako danas poručite ove goveđe krokete, dobićete ih za 30 godina

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

– 2 kg tikvica
– 2 crna luka
– 50 g soli
– 700 ml sirćeta za kiseljenje
– 40 g šećera
– 2 kašičice semena slačice
– 1 kašičica kurkume

Priprema:

  1. Tikvice operite, osušite i isecite na tanke kolutiće, koje po potrebi možete prepoloviti. Uradite isto sa lukom. U plastičnoj posudi pomešajte tikvice i luk, posolite i sve prelijte hladnom vodom. Ostavite da odstoji oko 2 sata, pa ocedite i isperite tikvice i luk.
  2. U velikom loncu skuvajte sirće, šećer i kurkumu. Prelijte smesu preko tikvica i luka i ostavite da sve ponovo odstoji 2 sata.
  3. Zatim smesu sipajte u veći lonac i stavite na vatru. Kada sadržaj provri, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka još oko 5 minuta.
  4. Pripremljenu smesu (povrće i tečnost) prebaciti u tegle za kiseljenje. Nemojte ih puniti do vrha, ostavite prst prostora, a zatim zatvorite tegle.

Izvor: Aktivni.si

Naslovna fotografija: Shutterstock

Tags:

tikviceturšija

Povezani članci

Način kako da spremimo pasulj brže, a da ne nadima je jednostavan, a „tajni sastojak“ ima svako kod kuće

Regionalna vinska avantura u Beogradu

Share Article

Follow Me Written By

Ivana Milošević

Ostali članci

Previous

Da li znate zbog čega u restoranima uvek prvo iznose hleb? Razlog je čista manipulacija

Next

Hladna čorba od krastavca koja će vas momentalno osvežiti i hidrirati

Next
05.08.2022.

Hladna čorba od krastavca koja će vas momentalno osvežiti i hidrirati

Previews
04.08.2022.

Da li znate zbog čega u restoranima uvek prvo iznose hleb? Razlog je čista manipulacija

Najnovije

tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević
BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖