Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Hladna čorba od krastavca koja će vas momentalno osvežiti i hidrirati

AUTOR: CityMagazine 05 Aug, 2022
Hladna čorba od krastavca koja će vas momentalno osvežiti i hidrirati

Na ovako visokim temperaturama ono što najmanje želimo je da uključujemo šporet i pripremamo teška i komplikovana jela. Zbog toga je sada sezona jela koja se ne kuvaju, bogatih osvežavajućih salata, namaza i ukusnih hladnih čorbi. A kada smo već kod njih, danas vam preporučujemo jednu brzinsku varijantu sa krastavcem i jogurtom u glavnim ulogama koja će vas savršeno rashladiti, čak i na +35!

Budući da ne sadrži meso, masnoću, brašno ili tešku zapršku, ova čorba je izuzetno lagana i niskokalorična, pa u njoj možete uživati kad god i koliko god želite u toku dana. Osim toga, puna je korisnih vitamina i minerala, lako se vari i odlično hidrira, što je tokom leta posebno važno. Iz tog razloga nema sumnje da će goditi vašem organizmu, ali i nepcima. U nastavku pogledajte kako da je pripremite.

Potrebno je (za 4 osobe):

  • 2 velika krastavca
  • 250 ml kokosovog jogurta
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 manji crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 šaka svežih listova nane
  • so i biber po ukusu

Priprema:

1. Oba krastavca oljuštite, prepolovite i kašikom uklonite semenke, pa ih iseckajte na kockice. Očistite i sitno iseckajte crni i beli luk.

2. U blenderu izmiksajte iseckane krastavce, jogurt, crni i beli luk, listove nane i limunov sok. Sastojke dobro izmešajte da dobijete srednje gustu smesu koju možete začiniti po ukusu.

3. Dobijenu čorbu sipajte u činiju i ostavite u frižideru nekoliko sati da se dobro ohladi. Ako mislite da je previše gusto, po želji možete dodati još vode.

4. Kad se supa ohladila, sipajte je u mnaje zdelice, po ukusu pospite tostiranim semenkama ili čilijem, dekorišite listićima nane i poslužite. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Shutterstock

Najčitanije

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?

Izašli ste na večeru u otmen restoran, poručili omiljeno jelo i piće, a kada ste dobili račun primetili ste jednu…

3 horoskopska znaka kojima će kiša meteora Perseida noćas ispuniti želje

Svake godine u ovo vreme Perseidi ožive nebo i navedu nas da poverujemo da pada kiša zvezda. Taj nebeski spektakl…

Japanski pamuk kolač od 3 sastojka: Najmekši dezert na svetu koji je zaludeo internet

Mekano, vazdušasto i savršeno slasno. Japanski pamuk kolač je jedan od najpopularnijih poslastica na internetu, a pravi se od samo…

Super pun mesec u Vodoliji stiže 12. avgusta: Najveći uticaj imaće na ova 4 znaka

Super pun Mesec u Vodoliji očekuje nas 12. avgusta! Proverite koji horoskopski znaci će posebno intenzivno osetiti njegov uticaj 12.…

Stjuardesa pokazala kako prepoznaje Balkance u avionu: Na kraju leta svaki Srbin uradi istu stvar

U njenim duhovitim videima će se mnogi pronaći. Kristina Grabež je stjuardesa koja na vrlo šaljiv i zanimljiv način deli…

Tri skrivena dragulja Crne Gore na kojima letuju zvezde iz Srbije

Crna Gora krije mnogo prelepih mesta za čije postojanje većina prosečnih turista uglavnom nikad nije čula. Zato poznate ličnosti vrlo…

Najnovije - Gastro

Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice

Puslica torta je magična rapsodija ukusa koja se bukvalno topi u ustima. Da biste je napravili ne morate da budete…

Zašto više niko ne kuva krompir za pire u vodi: Kažu da je ovako skuvan najkremastija rapsodija

Ovih dana društvenim mrežama kruži video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krompira. Autorka videa, Džordin Jeaux Parks, međutim,…

Slatka zimnica: Sirup od kupina i slatko od smokava koje ćete obožavati

Iako je još rano da mislimo na zimu, osim ako vam na pamet ne pada grejanje, spremili smo vam dva…

Matematičar otkrio najbrži način za pravljenje burgera

Ako žudite za hamburgerom, matematika vam može dati nekoliko saveta za njegovu pripremu koji će vam uštedeti vreme. Naime, povećanje…

Tajna autentičnog bolonjeze sosa: Paradajz nije glavni sastojak, a jednu grešku prave svi

Bolonjeze sos ili kako ga italijani zovu ragù alla bolognese, jedno je od kultnih jela italijanske kulinarske tradicije. U Bolonji…

Imamo pravi recept za čupavce: Tope se u ustima

Čupavce ili volite ili ne volite. Ako ste ljubitelj ove kokos-čokoladne rapsodije imamo pravi recept po kome ne mogu da…