• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Hladna čorba od krastavca koja će vas momentalno osvežiti i hidrirati

Hladna čorba od krastavca koja će vas momentalno osvežiti i hidrirati

CityMagazine
05.08.2022. 2 min Recepti

Na ovako visokim temperaturama ono što najmanje želimo je da uključujemo šporet i pripremamo teška i komplikovana jela. Zbog toga je sada sezona jela koja se ne kuvaju, bogatih osvežavajućih salata, namaza i ukusnih hladnih čorbi. A kada smo već kod njih, danas vam preporučujemo jednu brzinsku varijantu sa krastavcem i jogurtom u glavnim ulogama koja će vas savršeno rashladiti, čak i na +35!

Budući da ne sadrži meso, masnoću, brašno ili tešku zapršku, ova čorba je izuzetno lagana i niskokalorična, pa u njoj možete uživati kad god i koliko god želite u toku dana. Osim toga, puna je korisnih vitamina i minerala, lako se vari i odlično hidrira, što je tokom leta posebno važno. Iz tog razloga nema sumnje da će goditi vašem organizmu, ali i nepcima. U nastavku pogledajte kako da je pripremite.

Potrebno je (za 4 osobe):

  • 2 velika krastavca
  • 250 ml kokosovog jogurta
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 manji crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 šaka svežih listova nane
  • so i biber po ukusu

Priprema:

1. Oba krastavca oljuštite, prepolovite i kašikom uklonite semenke, pa ih iseckajte na kockice. Očistite i sitno iseckajte crni i beli luk.

2. U blenderu izmiksajte iseckane krastavce, jogurt, crni i beli luk, listove nane i limunov sok. Sastojke dobro izmešajte da dobijete srednje gustu smesu koju možete začiniti po ukusu.

3. Dobijenu čorbu sipajte u činiju i ostavite u frižideru nekoliko sati da se dobro ohladi. Ako mislite da je previše gusto, po želji možete dodati još vode.

4. Kad se supa ohladila, sipajte je u mnaje zdelice, po ukusu pospite tostiranim semenkama ili čilijem, dekorišite listićima nane i poslužite. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Shutterstock

Oznake:

hladna čorba od krastavcalagana ishranaletnje jeloosvežavajuće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Turšija od tikvica: Ko je jednom proba, ostavlja je svake godine
Prethodni

Turšija od tikvica: Ko je jednom proba, ostavlja je svake godine

Čuveni kuvar sa TikToka, Neno Cooks za City Magazine: Moj kulinarski show bi se zvao Anthony Bourdain za sirotinju
Sledeći

Čuveni kuvar sa TikToka, Neno Cooks za City Magazine: Moj kulinarski show bi se zvao Anthony Bourdain za sirotinju

Sledeći
Čuveni kuvar sa TikToka, Neno Cooks za City Magazine: Moj kulinarski show bi se zvao Anthony Bourdain za sirotinju
08.08.2022.

Čuveni kuvar sa TikToka, Neno Cooks za City Magazine: Moj kulinarski show bi se zvao Anthony Bourdain za sirotinju

Prethodni
05.08.2022.

Turšija od tikvica: Ko je jednom proba, ostavlja je svake godine

Turšija od tikvica: Ko je jednom proba, ostavlja je svake godine

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    AI bend
    DA SE P(L)OČASTIMO: Mašine su došle da zavladaju, pa smo rešili da recenziramo album AI benda The Velvet Sundown
    Miloš Dašić
    Zdravko Čolić
    Za ovu svoju pesmu Zdravko Čolić kaže da je najbolja, ali ne sme da je peva uživo: “Svaki čovek ovu pesmu može napisati o svojoj ženi”
    CityMagazine
    pripovedač
    „Pripovedač“: Ispričaj mi priču
    Filip Milosavljević
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    Prva bioskopska projekcija na Divčibarama ikada: ‘Kad budem mrtav i beo’ pod zvezdama u okviru 10. Mountain Music Festa
    CityMagazine
    film
    Kako je ruska pesma o vojniku na frontu inspirisala domaći hit film: Pre 30 godina je bila premijera ostvarenja koje i danas gledamo sa knedlom u grlu
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖