• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Jela koja se ne kuvaju

Jela koja se ne kuvaju

CityMagazine
25.07.2022. 2 min Recepti

Obično vas vodimo po novim restoranima i kafićima, ali ovog puta smo rešili da vam damo recepte za jela koja ne morate da kuvate. Probajte, preukusno je, a ne zahteva dodatnu toplotu.

Kremasta supa od krastavca

Jela koja se ne kuvaju

Sastojci:

  • 3/4 šolje pilećeg bujona,
  • 3 mlada luka,
  • 2 kašike sirćeta,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1/4 kašičice bibera,
  • 3 veća krastavca,
  • 3 šolje grčkog tipa jogurta.

Za dekoraciju:

  • pečeni badem, biber,
  • iseckana crvena paprika.

Priprema: U blender sipajte pileću supu, luk, sirće, so, biber i pola količine oljuštenih i isečenih krastavaca, pa miksajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte jogurt i promešajte. Izlijte supu u veću činiju i umešajte preostale iseckane krastavce. Stavite u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi. Pre služenja posolite po ukusu i ukrasite biberom, pečenim oljuštenim bademom i isečenom paprikom.

Špagete od tikvica sa rukolom, paradajzom i sirom

Jela koja se ne kuvaju

Sastojci:

  • 1-2 tikvice,
  • 1 mlad kukuruz šećerac,
  • 1 prstohvat kurkume,
  • manja kriška feta sira,
  • rukola,
  • paradajz.

Priprema: Oljuštite tikvice i na spiralizeru napravite špagete od tikvica. Sredinu tikvica stavite u blender, a špagete u tanjir. Skinite zrna kukuruza sa klipa i stavite ih u blender. Dodajte zatim prstohvat kurkume, pa izmiksajte sastojke za sos. Prelijte sosom špagete i izmešajte. Odozgo dodajte rukolu i paradajz po želji.

Salata sa brokolijem, slaninom i jogurtom

Jela koja se ne kuvaju

Sastojci:

  • 500 g brokolija,
  • 3 dl jogurta,
  • 100 g majoneza,
  • 1 kašika jabukovog sirćeta,
  • 1/2 glavice crvenog luka,
  • 200 g slanine,
  • 100 g pečenog suncokreta,
  • so.

Priprema: Pomešajte jogurt, majonez, sirće i so. Cvetove brokolija pomešajte sa lukom, iseckanom slaninom i semenkama, pa prelijte dobijenim kremom i sve lepo izmešajte. Salatu preko noći stavite u frižider, pa je pre serviranja dekorišite sa lukom i semenkama.

Gaspaćo

Jela koja se ne kuvaju

Sastojci:

  • 1 kg paradajza,
  • 2 kašike sirćeta,
  • 1 čen belog luka,
  • 2 zelene paprike,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 krastavac,
  • 5 kašika maslinovog ulja,
  • 1 glavica crnog luka.

Priprema: Odstranite koru sa starog hleba, pa sredinu stavite u činijicu i prelijte mlakom vodom. Sipajte onoliko vode koliko je potrebno da prekrije hleb. Dodajte so i maslinovo ulje, pa ostavite sa strane nekoliko minuta da hleb upije vodu i omekša. Oljuštite paradajz, isecite ga na veće komade i ubacite u blender. Očistite papriku, isecite, pa i nju ubacite u blender. Isto to uradite i sa krastavcem, crnim lukom i belim lukom.

Pošto ste dobro izblendali povrće, dodajte hleb i sirće pa izblendajte još jednom. Dolijte još vode da podesite gustinu supe i stavite u frižider da se dobro ohladi. Koliko vode ćete doliti zavisi od toga koliko vode je bilo u hlebu i koliko gustu supu želite. Uz dobro ohlađen gaspaćo poslužite hleb, papriku, krastavce i crni luk iseckane na sitne kockice.

Fotografije: Shutterstock

Oznake:

bez kuvanja

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Zašto nikada ne treba da skidate koru sa sira?
Prethodni

Zašto nikada ne treba da skidate koru sa sira?

4 zdrave grickalice koje su idealna opcija za večeru
Sledeći

4 zdrave grickalice koje su idealna opcija za večeru

Sledeći
4 zdrave grickalice koje su idealna opcija za večeru
26.07.2022.

4 zdrave grickalice koje su idealna opcija za večeru

Prethodni
24.07.2022.

Zašto nikada ne treba da skidate koru sa sira?

Zašto nikada ne treba da skidate koru sa sira?

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖