Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Jela koja se ne kuvaju

Obično vas vodimo po novim restoranima i kafićima, ali ovog puta smo rešili da vam damo recepte za jela koja ne morate da kuvate. Probajte, preukusno je, a ne zahteva dodatnu toplotu.

Kremasta supa od krastavca

Sastojci:

  • 3/4 šolje pilećeg bujona,
  • 3 mlada luka,
  • 2 kašike sirćeta,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1/4 kašičice bibera,
  • 3 veća krastavca,
  • 3 šolje grčkog tipa jogurta.

Za dekoraciju:

  • pečeni badem, biber,
  • iseckana crvena paprika.

Priprema: U blender sipajte pileću supu, luk, sirće, so, biber i pola količine oljuštenih i isečenih krastavaca, pa miksajte dok smesa ne postane glatka. Dodajte jogurt i promešajte. Izlijte supu u veću činiju i umešajte preostale iseckane krastavce. Stavite u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi. Pre služenja posolite po ukusu i ukrasite biberom, pečenim oljuštenim bademom i isečenom paprikom.

Špagete od tikvica sa rukolom, paradajzom i sirom

Sastojci:

  • 1-2 tikvice,
  • 1 mlad kukuruz šećerac,
  • 1 prstohvat kurkume,
  • manja kriška feta sira,
  • rukola,
  • paradajz.

Priprema: Oljuštite tikvice i na spiralizeru napravite špagete od tikvica. Sredinu tikvica stavite u blender, a špagete u tanjir. Skinite zrna kukuruza sa klipa i stavite ih u blender. Dodajte zatim prstohvat kurkume, pa izmiksajte sastojke za sos. Prelijte sosom špagete i izmešajte. Odozgo dodajte rukolu i paradajz po želji.

Salata sa brokolijem, slaninom i jogurtom

Sastojci:

  • 500 g brokolija,
  • 3 dl jogurta,
  • 100 g majoneza,
  • 1 kašika jabukovog sirćeta,
  • 1/2 glavice crvenog luka,
  • 200 g slanine,
  • 100 g pečenog suncokreta,
  • so.

Priprema: Pomešajte jogurt, majonez, sirće i so. Cvetove brokolija pomešajte sa lukom, iseckanom slaninom i semenkama, pa prelijte dobijenim kremom i sve lepo izmešajte. Salatu preko noći stavite u frižider, pa je pre serviranja dekorišite sa lukom i semenkama.

Gaspaćo

Sastojci:

  • 1 kg paradajza,
  • 2 kašike sirćeta,
  • 1 čen belog luka,
  • 2 zelene paprike,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 krastavac,
  • 5 kašika maslinovog ulja,
  • 1 glavica crnog luka.

Priprema: Odstranite koru sa starog hleba, pa sredinu stavite u činijicu i prelijte mlakom vodom. Sipajte onoliko vode koliko je potrebno da prekrije hleb. Dodajte so i maslinovo ulje, pa ostavite sa strane nekoliko minuta da hleb upije vodu i omekša. Oljuštite paradajz, isecite ga na veće komade i ubacite u blender. Očistite papriku, isecite, pa i nju ubacite u blender. Isto to uradite i sa krastavcem, crnim lukom i belim lukom.

Pošto ste dobro izblendali povrće, dodajte hleb i sirće pa izblendajte još jednom. Dolijte još vode da podesite gustinu supe i stavite u frižider da se dobro ohladi. Koliko vode ćete doliti zavisi od toga koliko vode je bilo u hlebu i koliko gustu supu želite. Uz dobro ohlađen gaspaćo poslužite hleb, papriku, krastavce i crni luk iseckane na sitne kockice.

Fotografije: Shutterstock

Najčitanije

Tri skrivena dragulja Crne Gore na kojima letuju zvezde iz Srbije

Crna Gora krije mnogo prelepih mesta za čije postojanje većina prosečnih turista uglavnom nikad nije čula. Zato poznate ličnosti vrlo…

Zdrava navika Breda Pita zbog koje ima najčistiji urinarni trakt u Holivudu: Tajna je u ovom napitku

Ako ste se pitali šta to Bred Pit jede i pije pa je u 58. godini i dalje najpoželjniji muškarac…

Bonton na plaži: 5 zlatnih pravila

Savršen dan na plaži nije uslovljen samo lepim vremenom, ponašanje ljudi oko vas može da napravi razliku. Ovo se posebno…

Na 100 kilometara od Beograda čeka vas raj: Kupanje u pijaćoj vodi i staze u šumi zbog kojih ćete zaboraviti da je napolju vrelo

Na samo 100 kilometara od Beograda nalazi se Valjevo, a kada od Valjeva produžite još malo ka manastiru Ćelije vreme…

Ovo su najskuplje plaže u Crnoj Gori: Za 1.000 evra na dan, dobićete ovo

Planiranje odmora za većinu stanovnika u Srbiji je godišnji poduhvat, pa se tako pažljivo računa koliko može da vas košta…

Ovo je tačan dnevni jelovnik Kejt Midlton: Večera je najveće iznenađenje, a preukusna je

Od ovsene kaše za doručak, do pečenog pileta za večeru. Ovo je detaljan jelovnik Kejt Midlton, jer sudeći po Gugl…

Najnovije - Gastro

Japanski pamuk kolač od 3 sastojka: Najmekši dezert na svetu koji je zaludeo internet

Mekano, vazdušasto i savršeno slasno. Japanski pamuk kolač je jedan od najpopularnijih poslastica na internetu, a pravi se od samo…

Matematičar otkrio najbrži način za pravljenje burgera

Ako žudite za hamburgerom, matematika vam može dati nekoliko saveta za njegovu pripremu koji će vam uštedeti vreme. Naime, povećanje…

Tajna autentičnog bolonjeze sosa: Paradajz nije glavni sastojak, a jednu grešku prave svi

Bolonjeze sos ili kako ga italijani zovu ragù alla bolognese, jedno je od kultnih jela italijanske kulinarske tradicije. U Bolonji…

Imamo pravi recept za čupavce: Tope se u ustima

Čupavce ili volite ili ne volite. Ako ste ljubitelj ove kokos-čokoladne rapsodije imamo pravi recept po kome ne mogu da…

Čuveni kuvar sa TikToka, Neno Cooks za City Magazine: Moj kulinarski show bi se zvao Anthony Bourdain za sirotinju

Društvene mreže, pogotovo one na kojima se forsira video sadržaj, donele su nam to da svako ko zna da isprži…

Hladna čorba od krastavca koja će vas momentalno osvežiti i hidrirati

Na ovako visokim temperaturama ono što najmanje želimo je da uključujemo šporet i pripremamo teška i komplikovana jela. Zbog toga…