Tri skrivena dragulja Crne Gore na kojima letuju zvezde iz Srbije
Crna Gora krije mnogo prelepih mesta za čije postojanje većina prosečnih turista uglavnom nikad nije čula. Zato poznate ličnosti vrlo…
Čak i ako nastojite da se hranite zdravo i uravnoteženo, može se desiti da uveče ogladnite. Sendviči i slane kokice prepune ulja nisu dobar izbor ako pazite na ishranu, ali zato imamo odlične predloge za zdrave grickalice posle kojih nećete osećati grižu savesti.
Voće ili povrće sa puterom od kikirikija
Puter od kikirikija je bogat proteinima i zdravim mastima, a u kombinaciji sa voćem ili povrćem čini odličnu užinu. Jednostavno namažite umerenu količinu putera na kriške jabuke, banane ili celera.
Banana tortilje
Banane se takođe odlično slažu sa bademovim puterom! Da užina bude još bolja, pripremite tortilje. Namažite umerenu količinu bademovog putera na tortilju od celog zrna i stavite bananu na vrh. Pospite malo cimeta i umotajte tortilju, isecite na sitne komade i uživajte.
Pečene leblebije
Leblebije su odličan izvor proteina i minerala, a u pečenoj verziji su ukusna i hrskava užina. Pripremite ih u rerni i začinite po svom ukusu – dodajte čili, mediteranske začine, papriku u prahu… Mogućnosti je bezbroj.
Humus
Od leblebija možete napraviti ukusan namaz. Potom ga možete jednostavno namazati na hleb i dodati mu sveže povrće ili ga jesti kao umak za povrće. Popularna kombinacija je, na primer, humus i šargarepa.
Čips od povrća
Razno povrće tanko iseći, začiniti po ukusu i peći u rerni na niskoj temperaturi dok ne postane hrskavo. Možete koristiti i sušilicu. Povrće koje se najčešće koristi su cvekla, bundeva, šargarepa i kelj. Što se tiče začina, najčešće se koriste beli luk u prahu i paprika u prahu.
Izvor: aktivni.si
Naslovna fotografija: Unsplash / Ludovic Avice
Crna Gora krije mnogo prelepih mesta za čije postojanje većina prosečnih turista uglavnom nikad nije čula. Zato poznate ličnosti vrlo…
Ako ste se pitali šta to Bred Pit jede i pije pa je u 58. godini i dalje najpoželjniji muškarac…
Savršen dan na plaži nije uslovljen samo lepim vremenom, ponašanje ljudi oko vas može da napravi razliku. Ovo se posebno…
Na samo 100 kilometara od Beograda nalazi se Valjevo, a kada od Valjeva produžite još malo ka manastiru Ćelije vreme…
Planiranje odmora za većinu stanovnika u Srbiji je godišnji poduhvat, pa se tako pažljivo računa koliko može da vas košta…
Od ovsene kaše za doručak, do pečenog pileta za večeru. Ovo je detaljan jelovnik Kejt Midlton, jer sudeći po Gugl…
Mekano, vazdušasto i savršeno slasno. Japanski pamuk kolač je jedan od najpopularnijih poslastica na internetu, a pravi se od samo…
Ako žudite za hamburgerom, matematika vam može dati nekoliko saveta za njegovu pripremu koji će vam uštedeti vreme. Naime, povećanje…
Bolonjeze sos ili kako ga italijani zovu ragù alla bolognese, jedno je od kultnih jela italijanske kulinarske tradicije. U Bolonji…
Čupavce ili volite ili ne volite. Ako ste ljubitelj ove kokos-čokoladne rapsodije imamo pravi recept po kome ne mogu da…
Društvene mreže, pogotovo one na kojima se forsira video sadržaj, donele su nam to da svako ko zna da isprži…
Na ovako visokim temperaturama ono što najmanje želimo je da uključujemo šporet i pripremamo teška i komplikovana jela. Zbog toga…