• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Image: 291583971, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

Hladna španska supa koja se ne kuva: Ako leti ne jedete gaspaćo, ne znate šta propuštate

CityMagazine
20.07.2022. 2 Mins Read Recepti

Gaspaćo je španska dobro ohlađena supa sa zrelim, svežim paradajzom i drugim sezonskim povrćem koje vam se vrzma po frižideru. Napravite ovo ultimativno osvežavajuće letnje jelo – oduševiće vas aromatičnim ukusom ali najviše činjenicom da ne morate da palite šporet na najavljenih 40 stepeni.

Gaspaćo je klasična hladna španska supa, savršena za sparne letnje dane. Tradicionalno se priprema od svežeg paradajza, krastavaca, crvenog luka i belog luka. Za uspeh ovog recepta za koji ne morate da se kuvate pored ringle je korišćenje svežih sastojaka.

View this post on Instagram

A post shared by scott Riemenschneider (@scottriemo)

Potrebni sastojci:

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

5 najčešćih grešaka kod spremanja bifteka

  • 6 zrelih paradajza, oguljenih i naseckanih
  • 1 glavica crvenog luka, sitno naseckana
  • 1 krastavac, oguljen, bez semenki, naseckan
  • 1 crvena ili zelena paprika, naseckana
  • 2 štapa celera, naseckana
  • 1 do 2 kašike naseckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike naseckanog svežeg vlašca
  • 1 češanj belog luka, samleven
  • 240 ml soka od paradajza ili 1 limenka pelata
  • 60 ml crvenog vinskog sirćeta
  • 60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika sveže isceđenog soka od limuna
  • 2 kašičice šećera ili više po ukusu
  • So i sveže mleveni biber po ukusu
  • Po želji za malo jači i puniji ukus: jedna kašičica Vorčester sosa i 6 ili više kapi Tabasko sosa (po ukusu)
View this post on Instagram

A post shared by Andrea Joy (@ajmonzo)

Priprema:

Izmiksajte gaspaćo do željene teksture: Stavite sve sastojke u veliku činiju. Uz pomoć štapnog miksera ili blendera sve sastojke izmiksajte do željene gustine. Preporučljivo je mešati do neke srednje teksture, tako da ostanu poneki komadići, da smesa ne bude skroz glatka – za to je dovoljno mikser upaliti dva do tri puta.

Začinite i ohladite: Prilagodite količinu začina prema ukusu. Stavite u nereaktivnu posudu za skladištenje. (Imajte na umu da je paradajz kiseo). Ohladite nekoliko sati ili preko noći kako bi se ukusi pomešali i proželi.

Prijatno!

Naslovna fotografija: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

Tags:

gaspačohladna supasupa

Povezani članci

Način kako da spremimo pasulj brže, a da ne nadima je jednostavan, a „tajni sastojak“ ima svako kod kuće

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Evo zašto što pre treba da pripremite osvežavajući napitak od krastavca

Next

Kejt Midlton se leti osvežava ovom salatom

Next
21.07.2022.

Kejt Midlton se leti osvežava ovom salatom

Previews
20.07.2022.

Evo zašto što pre treba da pripremite osvežavajući napitak od krastavca

Najnovije

Pesma našeg kandidata za odlazak na Evroviziju već postala hit u Hrvatskoj
CityMagazine
Vikend preporuke 3-5.2.
CityMagazine
Otkrivamo nova imena Arsenal festa 2023: Clutch, Dubioza kolektiv, Nemanja Radulović, Pendulum DJ set…
CityMagazine
Napravljena je muzička podloga za Skupštinu: Vučić i Slavnić su vokali, a metal fanovi mogu da budu zadovoljni
CityMagazine
Kako došlo, tako i otišlo: Netfliks izbrisao pravila za deljenje naloga
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖