Salata sa pečurkama, piletinom i pirinčem
Ova salata se lako pravi i idealna je kada se ohladi. Ovo je recept.
POTREBNO JE:
500 g pečuraka,
250 g pirinča,
250 g pilećeg belog mesa,
200g kukuruza šećerca,
5-6 kiselih krastavčića,
300 g majoneza,
2 dl pavlake,
origano,
biber,
so.
PRIPREMA: Skuvajte pileće belo meso, izdinstajte pečurke i obarite pirinač i kukuruz šećerac. Kada se piletina ohladi iseckajte je na sitno, a pečurke isecite na krupnije kocke. Obareni pirinač i kukuruz šećerac dobro ocedite. Izmešajte piletinu sa pečurkama, ohlađenim pirinčem i kukuruzom šećercem, sitno iseckanim kiselim krastavčićima, majonezom, pavlakom i origanom. Posolite i pobiberite po ukusu.