Ćufte gotove za pola sata: Savršen ručak za svaki dan
Ćufte sa feta sirom, servirane sa humusom i povrćem lako se spremaju, a sjajan su izbor za brz nedeljni ručak.
Kada vam tokom vrelog dana i nije do kuvanja ručka, ovaj obrok za koji vam treba svega pola sata neće vam zaprljati mnogo sudova, a i veoma je jednostavan za pripremu, piše vecernji.hr.
Sastojci:
- 500 g mlevene govedine
- ½ luka, sitno seckanog
- 2 čena belog luka, sitno seckanog
- 1 jaje
- 40 g udrobljenog hleba
- 1 kašika začina za mleveno meso
- 100 g izmrvljenog feta sira
Za serviranje:
- 200 g humusa
- 250 g čeri paradajza
- 1 krastavac
- ½ ljubičastog luka
- 100 g feta sira
- sok od pola limuna
- svež naseckani kopar
- so i biber
Priprema:
U veću činiju dodajte sve sastojke za ćufte osim feta sira i dobro ih promešajte. Na kraju dodajte i njega, pa fino sjedinite. Mokrim rukama oblikujte ćufte tako da jedna kuglica iznosi oko 20 g.
Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Sipajte 1 kašičicu ulja, dodajte pola od ukupne količine ćufti i pecite po 4 minuta sa svake strane. Pečene ćufte premestite u pleh, pa isto ponovite i sa ostatkom mesa.
Dok se one peku, pripremite povrće. Čeri paradajz operite i isecite na pola. Krastavac prepolovite po dužini i iseckajte na komade debljine 3 mm. Ljubičasti luk iseckajte na tanke polumesece. U činiju dodajte povrće, izmrvljeni feta sir i začinite limunovim sokom, mirođijom, solju i biberom i dobro promešajte.