• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Viralna torta sa TikToka od plazme i maka: Ne peče se, a gotova je za tili čas
Foto: Screenshot, TikTok/slatkadomacica

Viralna torta sa TikToka od plazme i maka: Ne peče se, a gotova je za tili čas

Ivona Dubičanin
03.08.2023. 2 min Recepti

Zaboravite na pronalaženje recepata na Instagramu jer je sada TikTok glavni izvor. Pojedini TikTok sadržaj je zaista zanimljiv i lako ga je ispratiti, pogotovo kada je u pitanju kuvanje i priprema hrane.

Ako ste ušli u pretkodnih par nedelja bar jednom ušli na ovu društvenu mrežu, sigurno ste naletili na video o torti sa makom i plazmom – prava letnja poslastica.

Torta je za kratko vreme postala viralna, mada kada pogledate sastojke, shvatićete i zato.

@foodieri ✨Torta od maka i plazme✨ Divna i kremasta torta od maka i plazme, koja se čak i ne peče. Mak čini preukusnu bazu ove torte i daje joj tu zanimljivu tamnu boju, a kontrast pruža ganache od bijele čokolade, koji se topi u ustima. Za ovu tortu je potrebno: • 650 ml mlijeka • 200 g maka • 4 kašike griza • 150 g šećera • 2 kesice vanil šećera • 200 g putera • 400 g keksa Za glazuru: • 70 ml slatke pavlake • 150 g bijele čokolade Postupak: U mlijeko dodati mak, griz, šećer i vanilin šećer i sve kuhati na srednjoj temperaturi dok ne počne ključati i zgušnjavati se. Kad proključa, skinuti sa šporeta. U vruću smjesu dodati puter, da ga toplota smjese otopi, pa keks i izmiješati. Pustiti kratko da se ohladi, koliko vam je potrebno da napravite čokoladnu glazuru. Za glazuru pomiješajte slatku pavlaku i bijelu čokoladu i otopite zajedno na srednjoj temperaturi. Smjesu od maka i keksa utisnuti u kalup i odmah preliti glazurom. Ostaviti kratko van frižidera, da se ohladi do sobne temperature i onda ostaviti u frižider 24 sata. Uživajte 💕 #foodieri #mak #plazma #torta #poppyseedcake ♬ Insomnia – Daya

Za ovu tortu je potrebno:

  • 650 ml mleka
  • 200 g maka
  • 4 kašike griza
  • 150 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 g putera
  • 400 g keksa

Za glazuru:

  • 70 ml slatke pavlake
  • 150 g bele čokolade

Postupak:
U mleko dodati mak, griz, šećer i vanilin šećer i sve kuvati na srednjoj temperaturi dok ne počne ključati i zgušnjavati se. Kad proključa, skinuti sa šporeta.
U vruću smesu dodati puter, da ga toplota smese otopi, pa keks i izmešati. Pustiti kratko da se ohladi, koliko vam je potrebno da napravite čokoladnu glazuru.
Za glazuru pomešajte slatku pavlaku i belu čokoladu i otopite zajedno na srednjoj temperaturi.

Smesu od maka i keksa utisnuti u kalup i odmah preliti glazurom. Ostaviti kratko van frižidera, da se ohladi do sobne temperature i onda ostaviti u frižider 24 sata.

Prijatno!

Oznake:

makplazmatiktoktorta

Podeli

Zaprati Autor

Ivona Dubičanin

Ostali članci

Najpopularniji recept za omlet na internetu dolazi iz TV serije, a neviđeno je lak za pravljenje
Prethodni

Najpopularniji recept za omlet na internetu dolazi iz TV serije, a neviđeno je lak za pravljenje

burgeri od komaraca
Sledeći

Burgeri od komaraca u Africi: Mit ili istina?

Sledeći
burgeri od komaraca
04.08.2023.

Burgeri od komaraca u Africi: Mit ili istina?

Prethodni
31.07.2023.

Najpopularniji recept za omlet na internetu dolazi iz TV serije, a neviđeno je lak za pravljenje

Najpopularniji recept za omlet na internetu dolazi iz TV serije, a neviđeno je lak za pravljenje

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖