Slani rolati: 3 recepta posna i mrsna
Evo tri ukusna recepta za slane rolate:
Slani rolat sa spanaćem i krem sirom:
Sastojci: 4 jaja 100 g spanaća (svežeg ili smrznutog, odmrznutog i oceđenog) 200 g kisele pavlake 200 g krem sira 100 g rendanog tvrdog sira (npr. gaude) So i biber po ukusu Pršuta ili šunka (opciono, za punjenje)
Uputstvo: Umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, krem sir i rendani tvrdi sir. Dobro promešajte. Dodajte spanać u smesu i začinite solju i biberom po ukusu. Promešajte da se sastojci ravnomerno sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu i poravnajte je. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kada je gotov, izvadite rolat iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga možete ga prekriti pršutom ili šunkom, a zatim pažljivo uviti u rolat. Isecite na šnite i poslužite.
Slani rolat sa tunjevinom i povrćem:
Sastojci: 3 jaja 100 g brašna 1 kašičica praška za pecivo 100 ml mleka 100 ml maslinovog ulja 1 konzerva tunjevine (ocedjene) 1 crvena paprika (iseckana na kolutove) 1 šargarepa (rendana) 100 g rendane mocarele ili nekog drugog sira po izboru So i biber po ukusu
Uputstvo: Umutite jaja, dodajte brašno, prašak za pecivo, mleko i maslinovo ulje. Dobro promešajte da dobijete glatku smesu. Dodajte tunjevinu, crvenu papriku, rendanu šargarepu i rendani sir u smesu. Začinite solju i biberom po ukusu i promešajte. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu i poravnajte je. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 25-30 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kada je gotov, izvadite rolat iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga možete ga pažljivo uviti u rolat. Isecite na šnite i poslužite.
Slani rolat sa pesto sosom i paradajzom:
Sastojci: 4 jaja 100 g kisele pavlake 100 g krem sira 3-4 kašike pesto sosa 100 g rendanog parmezana 1 paradajz (isečen na tanke kolutove) Rukola (za dekoraciju) So i biber po ukusu
Uputstvo: Umutite jaja i dodajte kiselu pavlaku, krem sir i pesto sos. Dobro promešajte. Dodajte rendani parmezan u smesu i začinite solju i biberom po ukusu. Promešajte da se sastojci ravnomerno sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu i poravnajte je. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kada je gotov, izvadite rolat iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga premažite pesto sosom i poređajte kolutove paradajza preko površine rolat. Zatim pažljivo uvijte u rolat. Dekorišite rukolom i poslužite.
Uživajte u ovim ukusnim slanim rolatima koji su odličan izbor za posne i mrsne prilike, a mogu biti odličan obrok za celu porodicu!
No Comment! Be the first one.