• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Imamo tri super recepta sa krompirom, a jedan je sladak

CityMagazine
22.06.2022. 2 Mins Read Gourmet

Krompir na 1.000 načina je mnogima omiljeno jelo. Mi vam danas donosimo tri recepta, koja verovatno niste probali, a pravi su gastro užitak.

Musaka od krompira i spanaća

POTREBNO JE: 1 kg krompira, 1,5 kg spanaća, 1 glavica luka, 1/2 glavice belog luka, 30 g maslaca, 30 g brašna, 400 ml mleka, so, biber, malo muškatnog oraščića, 2 kuvana jaja.

Povezani članci

8 korisnih saveta za čuvanje i pripremu krompira

Dva recepta sa piletinom: Musaka i punjeni batak za uživanje

PRIPREMA: Krompir skuvajte i izgnječite u pire. Spanać skuvajte u slanoj vodi i sitno iseckajte. Na maslacu ispržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte brašno, pa kad požuti zalijte mlekom. Dodajte spanać, muškatni oraščić, posolite, pobiberite i ostavite da prokuva. Vatrostalnu činiju namastite maslacem i dno pokrijte sa većim delom krompir pirea. Zatim stavite spanać i odozgo ostatak pirea. Pecite u rerni 15 minuta na umerenoj vatri. Pre posluživanja pospite još naseckanim tvrdo kuvanim jajima.

Pečeni punjeni krompir

POTREBNO JE:

4 velika krompira,

5 jaja,

1 kašika vode,

1-2 kašike putera,

3 kašike ulja,

morska so,

beli luk u prahu,

mlevena crvena paprika,

biber,

6-8 preprženih režnjeva slanine,

2 šolje narendanog čedar sira,

6 struka mladog luka,

2 šolje pavlake.

PRIPREMA: Dobro operite krompir i nemojte ga ljuštiti. Izpecite ga u mikrotalasnoj oko deset minuta, okrenite i pecite još 5-8 minuta, pa proverite čačkalicom da li je pečeno. Ostavite da se ohladi. Otopite puter u tiganju na umerenoj vatri. Ulupajte jaja, dodajte vodu i još malo mutite. Sipajte jaja u tiganj, okrenite i kada su gotova stavite na stranu. Kada se krompir ohladio isecite ga na pola po dužini, pa ga izdubite, poređajte na podmazan pleh tako da spoljašnja strana bude na gore. Pomešajte ulje, beli luk u prahu, papriku, so i biber, pa premažite svaku koru krompira. Pecite osam minuta na 240 stepeni. Okrenite krompir, napunite ga kajganom i pospite sirom, pa vratite u rernu na kratko da se sir otopi. Izvadite iz rerne, dodajte pavlaku, slaninu i seckani mladi luk.

Trobojni krompir kolač

POTREBNO JE:

1 kg krompira,

250 g margarina,

250 g šećera u prahu,

2 vanilin šećera,

10 piškota,

250 g mlevenih lešnika,

150 g čokolade za kuvanje,

1-2 kašike ruma,

1 kesica šlaga.

PRIPREMA: Krumpir skuvajte, pa izgnječite i napravite pire. Ostavite da se ohladi, ali ne do kraja. U međuvremenu umutite penasto margarin sa šećerom. Piškote sameljite, čokoladu izrendajte. U krompir umešajte umućeni margarin sa šećerom i dodajte mlevene piškote i rum. Masu podelite na dva dela. U jedan deo dodajte mlevene lešnike, a u drugi rendanu čokoladu. U kalup za torte rastanjite prvo čokoladni deo, zatim deo sa lešnicima i odozgo šlag. Pospite rendanom čokoladom.

Foto: Shutterstock

Tags:

krompir

Povezani članci

Mišelin vodič za Beograd predstavlja 17 restorana u svom novom izboru za 2023. godinu

Savršena vikend poslastica: Ovi sočni brauniji kriju jedan poseban sastojak zbog čega ćete ih posebno voleti

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Miljenik Zapada: Upoznajte crni susam, magičnu namirnicu, a spremili smo i super recepte

Next

Dve moćne obrok salate za sve one koje mrzi da kuvaju: Doručak, ručak ili večera, vi odlučite

Next
23.06.2022.

Dve moćne obrok salate za sve one koje mrzi da kuvaju: Doručak, ručak ili večera, vi odlučite

Previews
21.06.2022.

Miljenik Zapada: Upoznajte crni susam, magičnu namirnicu, a spremili smo i super recepte

Najnovije

Džonatan Mejdžors kaže da je jeo 6.100 kalorija dnevno četiri meseca kako bi se spremio za ulogu bodibildera
CityMagazine
Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖