Testirali smo četiri metoda za rashlađivanje automobila, a evo koji je dokazano najbolji
Paklena vrućina koja vas čeka kada otvorite vrata automobila nesumnjivo je najgori deo leta. Ako ne ohladite svoj auto što…
Kada je napolju plus beskonačno malo je onih koji rado staju za šporet. Imamo recept za dve obrok salate koje se prave po principu smuti pa prospi, a možete da ih jedete kao ručak ili večeru ili da ih napravite i ponesete na posao.
Jedna je lakša a druga je baš kalorična i jaka. Birajte.
POTREBNO JE:
3 lista mlade blitve,
1 paprika,
1 krastavac,
1 paradajz,
1 avokado,
sok od 1 limuna,
5-6 maslina,
10 ukiseljenih zrna kapra,
100 g feta sira,
2 kuvana jaja,
4 kriške tosta.
ZA PRELIV:
4 kašike maslinovog ulja,
1 kašika seckanog peršunovog lista,
malo vlašca
2 čena izgnječenog belog luka,
1 manja glavica sitno seckanog crnog luka,
1 kašika soja sosa,
1 kašika vorčester sosa,
1-2 kašike jabukovog sirćeta ili aceto balsamiko, so
mleveni šareni biber.
PRIPREMA: Za preliv maslinovo ulje sipajte u manju činiju i u njega dodajte sve ostale sastojke. Posolite i pobiberite po ukusu. Avokado oljuštite, isecite na kriške i nakapajte limunovim sokom. Blitvu isecite na rezance, pa prelite sa malo preliva. Zatim papriku, paradajz i krastavac takođe isecite na kockice, stavite preko blitve i opet zalite prelivom. Na kraju dodajte i avokado i isto ga zalite prelivom. Po vrhu stavite masline, kapar i isečena kuvana jaja. Tost prepržite i isecite na kockice, pa ga poređajte po salati, kao i feta sir.
POTREBNO JE:
3 konzerve od po 170 g tunjevine
1 limun,
maslinovo ulje
so i crni biber,
peršun,
1 ½ glavica crvenog luka.
PRIPREMA: Pasulj skuvajte, pri kraju kuvanja dodajte soli. Ocedite i ohladite pasulj. Crveni luk sitno iseckajte. U dublju posudu stavite oceđeni pasulj, dodajte tunjevinu, iseckan luk, sok od jednog limuna, maslinovo ulje i začine po ukusu. Sve dobro promešajte, servirajte i dekorišite crvenim lukom isečenim na krupne režnjeve i sitno seckanim peršunovim listom.
Fotografije: Shutterstock
Paklena vrućina koja vas čeka kada otvorite vrata automobila nesumnjivo je najgori deo leta. Ako ne ohladite svoj auto što…
Nedavno istraživanje kompanije Lovehoney sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da, iako neverovatno, postoji period godine kada se seksualne aktivnosti…
Koliko su cene nekretnina skočile to svi znamo, ali pojedini vlasnici su rešili da prednjače u čitavoj priči. O oglasu…
Mark Džejkobs je pre dva dana održao reviju u Gradskoj biblioteci u Njujorku. Njegove kreacije nosile su najbolje manekenke, a…
Ovu plažu popularno zovu Brioni, i važi za jednu od najlepših gradskih plaža u Srbiji. Nalazi se u Sremskoj Mitrovici…
Koliko puta ste poželeli samo da se spakujete, kupite kartu i krenete sami na putovanje i koliko puta odustajali što…
Smešten u srcu Novog Beograda, ušuškan u prostoru iza nekadašnje b92 i GTC poslovne zgrade, u toplim bojama i sa…
Sezona zlatnih kajsija i sočnih breskvi je u punom jeku, pa je idealan trenutak za pripremu laganih letnjih poslastica sa…
Pitanja šta je ruska salata, koliko je slična francuskoj, te po čemu se razlikuju zapalila su društvene mreže, pa je…
Mladi kukuruz je konačno stigao i oni koji ga vole već uveliko slave. Kukuruz je lako svarljiva namirnica i možete…
Breskve su prepravile pijace i markete, najbolje je da ih jedete sveže, ali ledeni kompot od breskvi u vrelim danima…
Doručak, međuobrok, desert, leti su voće i povrće, a posebno lubenica, nezaobilazni na trpezi! Problem je što je uvek konzumiramo…