• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Dve moćne obrok salate za sve one koje mrzi da kuvaju: Doručak, ručak ili večera, vi odlučite

CityMagazine
23.06.2022. 2 Mins Read Gourmet

Kada je napolju plus beskonačno malo je onih koji rado staju za šporet. Imamo recept za dve obrok salate koje se prave po principu smuti pa prospi, a možete da ih jedete kao ručak ili večeru ili da ih napravite i ponesete na posao.

Jedna je lakša a druga je baš kalorična i jaka. Birajte.

Salata sa avokadom, paradajzom i fetom

POTREBNO JE:

Povezani članci

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

3 lista mlade blitve, 

1 paprika,

1 krastavac, 

1 paradajz,

1 avokado,

sok od 1 limuna,

5-6 maslina,

10 ukiseljenih zrna kapra,

100 g feta sira,

2 kuvana jaja,

4 kriške tosta.

ZA PRELIV:

4 kašike maslinovog ulja,

1 kašika seckanog peršunovog lista,

malo vlašca

2 čena izgnječenog belog luka,

1 manja glavica sitno seckanog crnog luka,

1 kašika soja sosa,

1 kašika vorčester sosa,

1-2 kašike jabukovog sirćeta ili aceto balsamiko, so

mleveni šareni biber.

PRIPREMA: Za preliv maslinovo ulje sipajte u manju činiju i u njega dodajte sve ostale sastojke. Posolite i pobiberite po ukusu. Avokado oljuštite, isecite na kriške i nakapajte limunovim sokom. Blitvu isecite na rezance, pa prelite sa malo preliva. Zatim papriku, paradajz i krastavac takođe isecite na kockice, stavite preko blitve i opet zalite prelivom. Na kraju dodajte i avokado i isto ga zalite prelivom. Po vrhu stavite masline, kapar i isečena kuvana jaja. Tost prepržite i isecite na kockice, pa ga poređajte po salati, kao i feta sir.

Salata od pasulja i tunjevine

POTREBNO JE:

3 konzerve od po 170 g tunjevine

1 limun,

maslinovo ulje

so i crni biber,

peršun,

1 ½ glavica crvenog luka.

PRIPREMA: Pasulj skuvajte, pri kraju kuvanja dodajte soli. Ocedite i ohladite pasulj. Crveni luk sitno iseckajte. U dublju posudu stavite oceđeni pasulj, dodajte tunjevinu, iseckan luk, sok od jednog limuna, maslinovo ulje i začine po ukusu. Sve dobro promešajte, servirajte i dekorišite crvenim lukom isečenim na krupne režnjeve i sitno seckanim peršunovim listom.

Fotografije: Shutterstock

Tags:

obrok salatasalata

Povezani članci

Večera koja topi kilograme, čisti creva i ubrzava metabolizam

Najlepše praznične poslastice širom sveta

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Imamo tri super recepta sa krompirom, a jedan je sladak

Next

5 kreativnih načina da poslužite lubenicu

Next
26.06.2022.

5 kreativnih načina da poslužite lubenicu

Previews
22.06.2022.

Imamo tri super recepta sa krompirom, a jedan je sladak

Najnovije

Džonatan Mejdžors kaže da je jeo 6.100 kalorija dnevno četiri meseca kako bi se spremio za ulogu bodibildera
CityMagazine
Preslušajte drugu epizodu podkasta „Vesele 80e sa Đurom PIP POP“
CityMagazine
Džon Laroket priznao da je umesto novca, za film „Teksaški masakr motornom testerom“ dobio travu
Filip Milosavljević
Retrospektakl i jubilej Marka Nastića
CityMagazine
Originalna nepo beba Dakota Džonson vodiće 94. dodelu Oskara: Evo zašto ona ima najbolji genetski materijal za to
Ivana Milošević

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Stand-up
  • Predstave
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖