Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?
Izašli ste na večeru u otmen restoran, poručili omiljeno jelo i piće, a kada ste dobili račun primetili ste jednu…
Doručak, međuobrok, desert, leti su voće i povrće, a posebno lubenica, nezaobilazni na trpezi! Problem je što je uvek konzumiramo na isti način! Ukoliko želite da se zabavite i ponudite goste nečim osvežavajućim, otkrijte 5 zanimljivih ideja za serviranje.
Limunada od lubenice
Sveže voće i povrće su sastojci koje koristimo kada leti želimo da utolimo žeđ. Za pripremu limunade od lubenice za četiri osobe potrebna vam je: lubenica, limun, dve kašike šećera, kašičica mlevenog đumbira, pola litra gazirane vode i, naravno, kockice leda! Iseckajte sredinu lubenice i pomešajte je s limunovim sokom, đumbirom, šećerom i kockicama leda. Prespite tečnost u veliku bocu, unutra ubacite nekoliko tankih kriški voća i odložite u frižider. Služi se hladna.
Voće i povrće: zalogaji lubenice
Nije potrebno komlikovati život kako biste jeli više sezonskog voća i povrća! Zalogaji lubenice s fetom trebalo bi da oduševe i mlade i stare. Za pripremu ovog predela za četiri osobe potrebna vam je lubenica, 100 grama sira i nekoliko listića bosiljka. Lubenicu iseckajte na velike kockice, pazeći da ne ostane višak kore ili semenki. Na vrh stavite malo manji kvadrat fete i dodajte listiće bosiljka. U zavisnosti od ukusa, moguće je pri posluživanju tanjir posuti sa malo maslinovog ulja.
Gaspaćo
Leti, hladne čorbice od voća i povrća svima prijaju! Za pripremu gaspaća od lubenice i paradajza za četiri osobe potrebna vam je: četvrtina lubenice, tri paradajza, kašika balzamiko sirćeta, so, biber i nekoliko listića nane za dekoraciju. Pomešajte sve sastojke i ostavite u frižideru na dva sata pre nego što iznesete na trpezu.
Originalna voćna salata
Za pripremu voćne salate ponekad vam je potrebno samo malo mašte. Ovaj recept iziskuje: lubenicu, četiri žute ili bele breskve i četiri jabuke. Odsecite vrh lubenice i izdubite njeno meso. U posudi narežite sve voće na komade i stavite ih na dno lubenice. Lubenicu zatvorite čepom koji ste prethodno izrezali i pre služenja odložite u frižider. Naravno, možete iskoristiti i drugo letnje voće i povrće. Vaša mašta je jedina granica!
Lubenica na ražnjićima
Tragate za spojem voća i povrća? Jednostavni i brzi za pripremu, ražnjići od lubenice idealni su za pripremu originalnog aperitiva. Za četiri osobe potrebna su: četiri ražnjića, pola lubenice, dinja, mala konzerva čeri paradajza i zelene ili crne masline. Na ražnjiće navucite kocku lubenice, maslinu, kocku dinje i čeri paradajz. Ponavljajte postupak do vrha. Spremno je!
Koji od ponuđenih 5 predloga vam se najviše dopada?
Naslovna fotografija: Luísa Schetinger / Unsplash
Izašli ste na večeru u otmen restoran, poručili omiljeno jelo i piće, a kada ste dobili račun primetili ste jednu…
Priča u kojoj su glavni akteri britanska verzija Kenedijevih, ćerka Margaret Tačer, najbolji prijatelj Vinstona Čerčila, jedan zamalo Džejms Bond…
Svake godine u ovo vreme Perseidi ožive nebo i navedu nas da poverujemo da pada kiša zvezda. Taj nebeski spektakl…
Mekano, vazdušasto i savršeno slasno. Japanski pamuk kolač je jedan od najpopularnijih poslastica na internetu, a pravi se od samo…
Super pun Mesec u Vodoliji očekuje nas 12. avgusta! Proverite koji horoskopski znaci će posebno intenzivno osetiti njegov uticaj 12.…
U njenim duhovitim videima će se mnogi pronaći. Kristina Grabež je stjuardesa koja na vrlo šaljiv i zanimljiv način deli…
Puslica torta je magična rapsodija ukusa koja se bukvalno topi u ustima. Da biste je napravili ne morate da budete…
Ovih dana društvenim mrežama kruži video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krompira. Autorka videa, Džordin Jeaux Parks, međutim,…
Iako je još rano da mislimo na zimu, osim ako vam na pamet ne pada grejanje, spremili smo vam dva…
Ako žudite za hamburgerom, matematika vam može dati nekoliko saveta za njegovu pripremu koji će vam uštedeti vreme. Naime, povećanje…
Bolonjeze sos ili kako ga italijani zovu ragù alla bolognese, jedno je od kultnih jela italijanske kulinarske tradicije. U Bolonji…
Čupavce ili volite ili ne volite. Ako ste ljubitelj ove kokos-čokoladne rapsodije imamo pravi recept po kome ne mogu da…