Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?
Izašli ste na večeru u otmen restoran, poručili omiljeno jelo i piće, a kada ste dobili račun primetili ste jednu…
Breskve su prepravile pijace i markete, najbolje je da ih jedete sveže, ali ledeni kompot od breskvi u vrelim danima ništa ne može da zameni. Imamo jedan proveren recept.
Potrebno je:
Priprema:
Breskve operite, oljuštite, presecite napola i izvadite koštice. Ako su krupne isecite ih na četvrtine. Složite breskve u čiste tegle i dodajte šećer, po 6 kašika za svaku teglu od 750 grama. Sipajte hladnu vodu tako da prekrije voće i zatvorite. Na dno većeg i dubljeg lonca stavite platnenu krpu, poređajte tegle pazeći da se ne dodiruju. Sipajte vodu tako da ih prekriva bar za jedan centimetar. Kad proključa kuvajte oko pet minuta, a zatim pažljivo izvadite i ostavite da se ohlade. Šećer koji ostane na dnu postepeno će se rastopiti. Od ove količine može se napuniti šest tegli od 750 grama.
Naslovna fotografija: Shutterstock
Izašli ste na večeru u otmen restoran, poručili omiljeno jelo i piće, a kada ste dobili račun primetili ste jednu…
Svake godine u ovo vreme Perseidi ožive nebo i navedu nas da poverujemo da pada kiša zvezda. Taj nebeski spektakl…
Mekano, vazdušasto i savršeno slasno. Japanski pamuk kolač je jedan od najpopularnijih poslastica na internetu, a pravi se od samo…
Super pun Mesec u Vodoliji očekuje nas 12. avgusta! Proverite koji horoskopski znaci će posebno intenzivno osetiti njegov uticaj 12.…
U njenim duhovitim videima će se mnogi pronaći. Kristina Grabež je stjuardesa koja na vrlo šaljiv i zanimljiv način deli…
Crna Gora krije mnogo prelepih mesta za čije postojanje većina prosečnih turista uglavnom nikad nije čula. Zato poznate ličnosti vrlo…
Puslica torta je magična rapsodija ukusa koja se bukvalno topi u ustima. Da biste je napravili ne morate da budete…
Ovih dana društvenim mrežama kruži video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krompira. Autorka videa, Džordin Jeaux Parks, međutim,…
Iako je još rano da mislimo na zimu, osim ako vam na pamet ne pada grejanje, spremili smo vam dva…
Ako žudite za hamburgerom, matematika vam može dati nekoliko saveta za njegovu pripremu koji će vam uštedeti vreme. Naime, povećanje…
Bolonjeze sos ili kako ga italijani zovu ragù alla bolognese, jedno je od kultnih jela italijanske kulinarske tradicije. U Bolonji…
Čupavce ili volite ili ne volite. Ako ste ljubitelj ove kokos-čokoladne rapsodije imamo pravi recept po kome ne mogu da…