Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Imamo dva savršena recepta sa kukuruzom: Pravi letnji zalogaji

AUTOR: CityMagazine 28 Jun, 2022
Imamo dva savršena recepta sa kukuruzom: Pravi letnji zalogaji

Mladi kukuruz je konačno stigao i oni koji ga vole već uveliko slave. Kukuruz je lako svarljiva namirnica i možete da ga jedete samostalno, a odlično se slaže i sa ostalim namirnicama.

Sadrži dosta vitamina B, zatim vitamina A, gvožđe, magnezijum i cink. I zato kukurz treba da bude i vaš izbor tokom ovih vrelih dana.

Imamo dva recepta, kojima nećete odoleti.

Kukuruz sa puterom

Potrebno je:

  • 4 velika sveža kukuruza
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 6 kašika omekšalog putera
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 2 kašičice čilija u prahu
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • so

Priprema:

U maloj činiji pomešajte puter, peršun, čili u prahu, beli luk u prahu, so i kumin, pa ostavite na stranu. Stavite vodu u veliki lonac, dodajte šećer i limunov sok. Stavite klipove kukuruza, očišćene od listova i svile, u kipuću vodu i kuvajte nepoklopljeno dok ne omekšaju, oko deset minuta. Sklonite sa vatre, poklopite i ostavite da stoji 15 minuta. Izvadite iz tople vode i premažite začinjenim puterom.

Salata sa kukuruzom

Hladna salata

Potrebno je:

  • 400 g kukuruza šećerca
  • 400 šunke
  • 700 g šampinjona ili bukovače
  • 2 limuna
  • 2 jaja
  • 2-3 kašike senfa
  • 2 kašike struganog rena
  • 600 ml majoneza
  • 200 ml neutralne pavlake
  • so
  • biber

Priprema:

Pomešajte neutralnu pavlaku, senf, strugani ren i majonez, posolite, pobiberite po ukusu i ostavite da odstoji u frižideru. Kukuruz skuvajte u ključaloj, slanoj vodi, zatim ga ocedite i ostavite sa strane da se hladi. Za to vreme očistite pečurke, iseckajte ih na kolutiće ili trake i kuvajte 30 minuta u ključaloj slanoj vodi da omekšaju. Skuvane pečurke takođe ocedite i ohladite. Šunku sitno iseckajte i preručite u posudu za salatu. Dodajte ohlađeni kukuruz i pečurke, prelijte limunovim sokom, dodajte ohlađenu mešavinu majoneza i pavlake, posolite, pobiberite i po želji dodajte još malo rena, pa sve sjedinite. Prijatno!

Fotografije: Shutterstock

Najčitanije

Tajna stavka na računu koju nikad ne naručite, a uvek vam naplate: Znate li šta je kuver?

Izašli ste na večeru u otmen restoran, poručili omiljeno jelo i piće, a kada ste dobili račun primetili ste jednu…

3 horoskopska znaka kojima će kiša meteora Perseida noćas ispuniti želje

Svake godine u ovo vreme Perseidi ožive nebo i navedu nas da poverujemo da pada kiša zvezda. Taj nebeski spektakl…

Japanski pamuk kolač od 3 sastojka: Najmekši dezert na svetu koji je zaludeo internet

Mekano, vazdušasto i savršeno slasno. Japanski pamuk kolač je jedan od najpopularnijih poslastica na internetu, a pravi se od samo…

Super pun mesec u Vodoliji stiže 12. avgusta: Najveći uticaj imaće na ova 4 znaka

Super pun Mesec u Vodoliji očekuje nas 12. avgusta! Proverite koji horoskopski znaci će posebno intenzivno osetiti njegov uticaj 12.…

Stjuardesa pokazala kako prepoznaje Balkance u avionu: Na kraju leta svaki Srbin uradi istu stvar

U njenim duhovitim videima će se mnogi pronaći. Kristina Grabež je stjuardesa koja na vrlo šaljiv i zanimljiv način deli…

Tri skrivena dragulja Crne Gore na kojima letuju zvezde iz Srbije

Crna Gora krije mnogo prelepih mesta za čije postojanje većina prosečnih turista uglavnom nikad nije čula. Zato poznate ličnosti vrlo…

Najnovije - Gastro

Recept za puslica tortu koja se topi u ustima, a koju mogu da naprave i kulinarske neznalice

Puslica torta je magična rapsodija ukusa koja se bukvalno topi u ustima. Da biste je napravili ne morate da budete…

Zašto više niko ne kuva krompir za pire u vodi: Kažu da je ovako skuvan najkremastija rapsodija

Ovih dana društvenim mrežama kruži video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krompira. Autorka videa, Džordin Jeaux Parks, međutim,…

Slatka zimnica: Sirup od kupina i slatko od smokava koje ćete obožavati

Iako je još rano da mislimo na zimu, osim ako vam na pamet ne pada grejanje, spremili smo vam dva…

Matematičar otkrio najbrži način za pravljenje burgera

Ako žudite za hamburgerom, matematika vam može dati nekoliko saveta za njegovu pripremu koji će vam uštedeti vreme. Naime, povećanje…

Tajna autentičnog bolonjeze sosa: Paradajz nije glavni sastojak, a jednu grešku prave svi

Bolonjeze sos ili kako ga italijani zovu ragù alla bolognese, jedno je od kultnih jela italijanske kulinarske tradicije. U Bolonji…

Imamo pravi recept za čupavce: Tope se u ustima

Čupavce ili volite ili ne volite. Ako ste ljubitelj ove kokos-čokoladne rapsodije imamo pravi recept po kome ne mogu da…