Viralni recept za sladoled od samo dva sastojka koji obožava ceo TikTok
TikTok blogerka Marija Mazalin podelila je na svom profilu jednostavan recept za sladoled za koji su vam potrebna samo dva sastojka.
Uz visoke temperature, sladoled je mnogima omiljena poslastica u vrelim letnjim danima, a uz ovaj recept koji je brzo postao viralan, moći ćete da ga pripremite za tren.
Ono što vam treba je skoro prazna tegla Nutele i slatka pavlaka. Istovremeno ćete koristiti i ostatak kreme i pripremiti osveženje.
@marijamazalin Nutella sladoled – 2 sastojka👌| 2 ingredients Nutella ice cream 😍 SASTOJCI • prazna teglica Nutelle s ostatkom na teglici (+ po mogucnosti 1 zadnja žlica) • 400ml slatko vrhnje za šlag – Nutella je od 400g RECEPT 1. Zagrij malo slatkog vrhnja (100ml max) 2. Ubaci u Nutellu i promuckaj samo da otopi i skine Nutellu s rubova 2. Dodaj ostatak slatkog vrhnja da napunis teglicu (znaci tekuce, nista se ne miksa) 3. Zamrzni skroz, bar 5h ili preko noći 4. Prije jedenja ostavi na sobnoj temp. 30-60min da se malo odledi i spremno je za jesti 👌 ❣️ENGLISH INGREDIENTS • empty jar of Nutella with leftovers the edges (+ if possible 1 last tablespoon) • 400ml sweet cream – Nutella is 400g RECIPE 1. Heat a little sweet cream (100ml max) 2. Put it in the Nutella jar and stir well to melt and remove the Nutella from the edges 2. Add the rest of the sweet cream to fill the jar 3. Freeze completely, at least 5 hours 4. Leave at room temperature before eating – 30-60 minutes, to defrost a little and it’s ready to eat 👌 #nutella #sladoled #icecream #recept #recipe #marijamazalin ♬ original sound – Marija Mazalin
Sastojci:
Skoro prazna tegla Nutele (po mogućnosti ostatkom za poslednju kašiku)
400 mililitara slatke pavlake.
Priprema:
Zagrejte malo slatke pavlake, najviše 100 mililitara. Sipajte u Nutelu i protresite dok se ne otopi i skine sa ivica tegle. Dodajte ostatak slatke pavlake, ovog puta hlade da napunite teglu, pa zamrznite.
Pre jela preporučuje se da se ostavi na sobnoj temperaturi 30 do 60 minuta da se malo odmrzne.
Prijatno!