Puslice: Imamo recept koji uvek uspe
Evo recepta za pripremu ukusnih i vazdušastih puslica:
Sastojci:
4 belanceta
1 šolja šećera
1/2 kašičice ekstrakta vanile
Prstohvat soli
Kapljica sirćeta ili limunovog soka
Priprema:
Zagrejte rernu na 120°C i obložite pleh papirom za pečenje.
U čistoj i suvoj posudi, umutite belanca dok ne počnu da se penju.
Dodajte prstohvat soli i kapljicu sirćeta ili limunovog soka. Nastavite mućenje dok belanca ne postanu čvrsta i sjajna.
Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku, dok se svi kristali šećera ne istope i smesa postane gusta i sjajna.
Dodajte ekstrakt vanile i pažljivo promešajte.
Umetnite smesu u špric za poslastice ili koristite kašiku da napravite male krugove na plehu, ostavljajući razmak između svake puslice.
Pecite puslice u unapred zagrejanoj rerni na 120°C oko 1,5 do 2 sata, dok ne postanu suve i hrskave spolja, ali mekane unutra.
Nakon što su puslice pečene, isključite rernu i ostavite ih unutra da se ohlade.
Kada su potpuno ohlađene, pažljivo ih uklonite sa papira za pečenje.
Poslužite puslice i uživajte u njihovoj vazdušastoj teksturi i slatkom ukusu!
Napomena: Možete dodati boju ili aromu po želji, koristeći jestive boje ili razne ekstrakte (npr. jagodu, čokoladu, mentu) kako biste dobili različite ukuse i izgled puslica.