Krompir paprikaš: Recept koji morate da imate
Jelo na kašiku koje se pravi veoma brzo, a može da bude posluženo kao glavno jelo, sa salatom, a odlično je i sutra.
Njegovo veličanstvo krompir paprikaš.
Sastojci
- 4 veća krompira (oko 700-800 g)
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 2 kašike slatke crvene paprike u prahu
- 1/2 kašičice crvene aleve paprike (opciono, za ljubitelje pikantnijeg ukusa)
- 1 paradajz (ili nekoliko čeri paradajza)
- So i biber po ukusu
- 700 ml vode (oko 3 šolje)
- 500 gr pilećeg mesa (opciono)
- Peršun ili mirođija za posipanje (opciono)
Uputstvo
Operite, oljuštite i iseckajte krompire na kolutove debljine oko 1 cm. Iseckajte crni luk i beli luk. U velikoj šerpi zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još 1-2 minuta.
Dodajte brašno, slatku crvenu papriku u prahu i alevu papriku (opciono). Dobro promešajte kako bi se začini sjedinili sa lukom. Dodajte isečene kolutove krompira i paprike u šerpu. Promešajte kako bi se krompir i paprika obložili začinima. Dodajte meso seckano na kockice, ako želite paprikaš sa mesom.
Dodajte paradajz isečen na kolutove (ili čeri paradajz na polovine) i promešajte, mada možete da pravite i bez paradajza.
Polako sipajte vodu preko povrća. Dodajte so i biber po ukusu. Promešajte.
Smanjite vatru na nisku i pokrijte šerpu. Kuvajte paprikaš oko 25-30 minuta, ili dok krompir ne postane mekan i povrće se skuva.
Poslužite topao, posut seckanim peršunom ili mirođijom po želji.
Krompir paprikaš je odlično jelo koje se može poslužiti kao glavno jelo uz salatu ili hleb. Uživajte u pripremi!
No Comment! Be the first one.