Koh, recept naših baka
Koh se tako lako pravi, a može da se jede nekoliko dana. Odličan je zaboravljeni slatkiš.
Potrebno je:
6 jaja
6 kašika šećera
9 kašika griza
kesica praška za pecivo
litar mleka
kesica vanilin šećera
Priprema:
Odvojite belanca i žumanaca. Belanca umutite u sneg, pa dodajte šećer, i mutite dok se ne sjedini. Dodajte griz, prašak za pecivo i žumanca, pa sipajte smesu u kalup koji ste prethodno premazali uljem i posuli belim brašnom.
Tepsiju stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa pecite dok se ivice kolača ne odvoje od tepsije.
Dok se koh peče, pripremite mleko. U mleko, dodajte vanilin šećer i kuvajte dok mleko ne provri.
Vrućim mlekom lagano zalijte ispečen koh i ostavite da se ohladi. Prvo sa pola litre mleka, pa kada kolač sve upije, dodajte ostatak.
No Comment! Be the first one.