• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za sočne rolnice sa cimetom: Mekša i sočnija verzija od tradicionalne
Rolnice sa cimetom foto: Kara Chin / The Picture Pantry / Profimedia

Recept za sočne rolnice sa cimetom: Mekša i sočnija verzija od tradicionalne

Marija Ćirjak
15.10.2023. 2 min Recepti

Rolnice sa cimetom popularno su pecivo u Švedskoj, ali i u ostatku sveta, te vam donosimo recept za američku verziju, mekšu i sočniju od tradicionalne.

Originalni recept ne sadrži beli krem i znatno je tvrđi od američke verzije. Originalan naziv ovog deserta je kanelbule, a kombinacija cimeta, kvasnog testa i šećera doneće vam pravo jesen je uživanje.

Sastojci:

  • oko 700 grama brašna
  • 150 ml vode
  • oko 450 ml toplog mleka
  • 2 jaja
  • 20 g šećera
  • jedna kašičica soli
  • 50 grama svežeg kvasca

Sastojci za punjenje:

  • oko dve kašike cimeta
  • oko 100 grama šećera
  • 50 grama putera

Sastojci za beli krem:

  • 150 grama šećera u prahu sa mlekom
  • granulirani šećer

Priprema:

  • Prvo izgnječite kvasac i dodajte 20 grama šećera i toplu vodu da se aktivira. U drugu, veću posudu stavite brašno, so i jaja i dodajte aktivirani kvasac. Na kraju postepeno dodajte mleko uz mesenje testa.
  • Kada to uradite, pokrijte posudu krpom ili folijom dok ne naraste. Testo mora da se udvostruči. Kada je to gotovo, podelite ga na dve loptice.
  • Razvaljajte testo na pobrašnjenjoj podlozi i prekrijte ga polovinom sastojaka za fil, odnosno puterom, i pospite šećerom i cimetom. Zatim urolajte testo i isecite na jednake delove.
  • Ponovite postupak sa ostatkom testa. Ređajte ih u tepsiju tako da između svake ima bar malo prostora. Ostavite ih da se ponovo dižu, dok uključujete rernu. Pecite ih na 200 stepeni dok ne porumene.
  • Kada budu gotove ostavite da se ohlade i prelijte ih belim kremom, koji ćete napraviti tako što ćete šećer u prahu pomešati sa mlekom, a količina mleka zavisi od toga da li želite gustu ili retku kremu. Na kraju možete rolnice posuti granuliranim šećerom, piše klix.ba.

BONUS VIDEO:

Oznake:

pecivoreceptrolnice sa cimetom

Podeli

Zaprati Autor

Marija Ćirjak

Ostali članci

Ovo još uvek niste probali: Recept za palačinke iz mikrotalasne
Prethodni

Ovo još uvek niste probali: Recept za palačinke iz mikrotalasne

Sladak početak dana uz recept za najsočnije američke palačinke sa limunom i rikotom
Sledeći

Sladak početak dana uz recept za najsočnije američke palačinke sa limunom i rikotom

Sledeći
Sladak početak dana uz recept za najsočnije američke palačinke sa limunom i rikotom
17.10.2023.

Sladak početak dana uz recept za najsočnije američke palačinke sa limunom i rikotom

Prethodni
14.10.2023.

Ovo još uvek niste probali: Recept za palačinke iz mikrotalasne

Ovo još uvek niste probali: Recept za palačinke iz mikrotalasne

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖