Mafini, recept koji svi traže
Ovo je jedan od najbolje ocenjenih recepata za mafine na internetu. Evo kako se prave.
Sastojci:
Ovo su namirnice koje ćete koristiti za ovaj osnovni recept za mafine:
Brašno: Potrebno vam je obično brašno brašnom.
Prašak za pecivo: Sredstvo za dizanje testa, što znači da pomaže muffinima da narastu.
So: Prstohvat soli poboljšava ukus, ali neće učiniti mafine slanim.
Šećer: Beli šećer dodaje slast mafinima.
Jaje: Jaje dodaje vlažnost i pomaže u vezivanju smese za mafine.
Mleko: Čaša mleka daje vlažnost i ukus mafinima.
Ulje: Koristite neutralno ulje, poput biljnog ulja, da biste dodali vlažnost bez uticanja na ukus.
Recept sa tačnim sastojcima vas čeka dole.
Kako napraviti domaće mafine:
Evo kratkog pregleda koraka za pravljenje domaćih mafina:
Pomešajte suve sastojke i napravite udubljenje u sredini.
Umutite jaje i zatim umutite mleko i ulje.
Sipajte smesu od jaja u smesu od brašna i promešajte.
Kašikom sipajte smesu u pripremljene kalupe za mafine.
Pecite dok vrhovi ne pritisnete laganim pritiskom unazad, a oni se vrate.
Savet za recept:
Ako želite da malo oplemenite mafine dodajte ove sastojke:
Mafini sa borovnicama: Dodajte 1 šolju svežih borovnica.
Mafini sa suvim grožđem: Dodajte 1 šolju sitno iseckanog suvog grožđa.
Mafini sa urmama: Umešajte 1 šolju sitno iseckanih urmi.
Mafini sa sirom: Umešajte 1 šolju rendanog oštrog žutog sira, izbacite šećer iz recepta.
Mafini sa slaninom: Umešajte 1/4 šolje hrskave pečene slanine, izlomljene na komadiće, izbacite šećer iz recepta.
Kako da čuvate mafine:
Čuvajte mafine u hermetički zatvorenoj posudi koja je obložena ubrusom. Možete da dodajete nekoliko krekera da upije višak vlage. Mafini bi trebalo da ostanu sveži na sobnoj temperaturi do četiri dana.
Da li možete da zamrznete mafine?
Da! Možete zamrznuti domaće mafine i jestivi su dva meseca. Jednostavno ih odmrznite na sobnoj temperaturi ili ih pažljivo odledite u mikrotalasnoj.
RECEPT
Sastojci:
2 šolje običnog brašna
3 kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
¾ šolje belog šećera
1 jaje
1 šolja mleka
¼ šolje biljnog ulja
Uputstvo:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Namastite kalup za 12 mafina ili postavite papirne korpice.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer u velikoj posudi; napravite udubljenje u sredini.
Umutite jaje viljuškom u maloj posudi ili u posudi za merenje od 2 šolje; zatim umutite mleko i ulje. Sipajte smesu sa jajetom odjednom u smesu sa brašnom; brzo i lagano promešajte viljuškom. Smesa će biti grudvasta. (Umešajte dodatne sastojke ako ih koristite; pogledajte varijacije ispod). Kašikom sipajte smesu u pripremljene kalupe, napunite svaki do 3/4.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok vrhovi ne postanu gipki, otprilike 25 minuta.
Nutritivne informacije (po porciji):
Kalorije: 182
Masti: 6g
Ugljeni hidrati: 30g
Proteini: 3g
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme pečenja: 25 minuta
Ukupno vreme pripreme: 35 minuta
Porcije: 12 mafina.
No Comment! Be the first one.