• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak - biće sočne i sutradan
Foto: Tatjana Meininger / Alamy / Alamy / Profimedia

Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak – biće sočne i sutradan

CityMagazine
30.07.2024. 1 min Recepti

Kada se ohlade palačinke postaju žilave i bezukusne, međutim posle ovog malog trika to vam se više neće dešavati.

Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će vam pomoći da uživate u omiljenoj poslastici sledećeg dana.

Još jedan trik kojim će palačinke sutradan biti meke i sveže vezan je za posudu u kojoj ćete ih čuvati.

Sastojci:

– 1 jaje

– 200 ml mleka

– 250 ml vode

– 200 grama brašna

– prstohvat soli

– 1/4 kašičice sode bikarbone

– 2 kašike ulja

– ulje za premazivanje tiganja

Priprema:

Pomešajte sve tečne sastojke i dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutiti da nema grudvica. Na kraju dodajte ulje, pa sve ponovo promešajte.

Zagrejte tiganj za palačinke na maksimalnu temperaturu, pa je malo smanjite. Ispecite palačinke, složite jednu na drugu i stavite u posudu gotove palačinke. Tako će duže ostati topli, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke punite slatkim ili slanim filom po želji, piše n1info.rs.

Oznake:

palačinke

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovaj sendvič je osvojio Instagram i njegovu pripremu je videlo preko 40 miliona ljudi: Mi imamo recept
Prethodni

Ovaj sendvič je osvojio Instagram i njegovu pripremu je videlo preko 40 miliona ljudi: Mi imamo recept

Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz
Sledeći

Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz

Sledeći
Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz
30.07.2024.

Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz

Prethodni
30.07.2024.

Ovaj sendvič je osvojio Instagram i njegovu pripremu je videlo preko 40 miliona ljudi: Mi imamo recept

Ovaj sendvič je osvojio Instagram i njegovu pripremu je videlo preko 40 miliona ljudi: Mi imamo recept

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖