• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak - biće sočne i sutradan
Foto: Tatjana Meininger / Alamy / Alamy / Profimedia

Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak – biće sočne i sutradan

CityMagazine
30.07.2024. 1 min Recepti

Kada se ohlade palačinke postaju žilave i bezukusne, međutim posle ovog malog trika to vam se više neće dešavati.

Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će vam pomoći da uživate u omiljenoj poslastici sledećeg dana.

Još jedan trik kojim će palačinke sutradan biti meke i sveže vezan je za posudu u kojoj ćete ih čuvati.

Sastojci:

– 1 jaje

– 200 ml mleka

– 250 ml vode

– 200 grama brašna

– prstohvat soli

– 1/4 kašičice sode bikarbone

– 2 kašike ulja

– ulje za premazivanje tiganja

Priprema:

Pomešajte sve tečne sastojke i dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutiti da nema grudvica. Na kraju dodajte ulje, pa sve ponovo promešajte.

Zagrejte tiganj za palačinke na maksimalnu temperaturu, pa je malo smanjite. Ispecite palačinke, složite jednu na drugu i stavite u posudu gotove palačinke. Tako će duže ostati topli, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke punite slatkim ili slanim filom po želji, piše n1info.rs.

Oznake:

palačinke

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovaj sendvič je osvojio Instagram i njegovu pripremu je videlo preko 40 miliona ljudi: Mi imamo recept
Prethodni

Ovaj sendvič je osvojio Instagram i njegovu pripremu je videlo preko 40 miliona ljudi: Mi imamo recept

Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz
Sledeći

Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz

Sledeći
Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz
30.07.2024.

Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz

Prethodni
30.07.2024.

Ovaj sendvič je osvojio Instagram i njegovu pripremu je videlo preko 40 miliona ljudi: Mi imamo recept

Ovaj sendvič je osvojio Instagram i njegovu pripremu je videlo preko 40 miliona ljudi: Mi imamo recept

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Goran Bregović
    Goran Bregović je bio “bitanga”, a ona je bila princeza: Ovoj lepotici je popularni bend posvetio svoj veliki hit
    CityMagazine
    bata živojinović
    Bata Živojinović kakvog niste videli pre: Pre 60 godina slavni glumac je zaigrao u priči koja je poslužila i kao inspiracija Holivudu
    CityMagazine
    elio
    Zoe Saldana na svetskoj premijeri letnjeg hita „Elio”
    CityMagazine
    ФOMO
    Фomo vas poziva na još jedan Matinée! Zvezda svetskih bina La La u Beogradu!
    CityMagazine
    feničanska šema
    Da li je ovo najpolitičkije izdanje kralja hipsterskog filma: Gledao sam film “Feničanska šema”
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖