• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz
Foto: Sergiy Artsaba / Panthermedia / Profimedia

Imamo najbolji recept za mleveni nekuvani paradajz

CityMagazine
30.07.2024. 1 min Recepti

Mleveni paradajz u flašama je najdragocenija zimnica koju možete da ostavite ovog leta. Poslužiće vam kao baza za brojna jela, a ne kuva se.

Poznato je da je paradajz zdrava namirnica, koja kuvanjem ne gubi svoje hranljive vrednosti, međutim, ukoliko ga spremite po ovom receptu sačuvaćete kompletan ukus i miris mnogima omiljenog povrća.

Osim što se može koristiti za pripremanje jela, ovakav paradajz možete poslužiti i kao salatu, ko voli, sa naseckanim crnim lukom.

Sastojci

  • 5 kg paradajza
  • 3 kašike soli
  • 1 veza peršuna
  • 2 veće kašike šećera

Priprema

Paradajz oljuštiti i iseći na kriške, dodati so, šećer i sitno iseckan peršun. Ukoliko pripremate veću količinu paradajza sameljite ga u mašini za mlevenje mesa – ne u blenderu jer će onda izgubiti teksturu. Izmešati pripremljen paradajz, napuniti staklene flaše ili tegle i dobro zatvoriti.

Rernu zagrejati na 150 stepeni, staviti tegle u rernu i ostaviti ih oko 30 minuta. Smanjiti temperaturu na 100 stepeni i ostaviti ih još 90 minuta. Isključiti rernu, a tegle ne vaditi do sutradan, dok se ne ohlade.

Savet plus

Ako ste ljubitelji ljutog, u teglu možete dodati iseckanu ili celu papričicu. Ovaj način pasterizacije je izuzetno brz i lak za pripremu. Ako meljete paradajz mašinom za meso ne morate ga ljuštiti.

Oznake:

paradajz

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak - biće sočne i sutradan
Prethodni

Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak – biće sočne i sutradan

Tiramisu
Sledeći

Preminuo Roberto Loli Linjanoto, poslastičar koji je izumeo tiramisu

Sledeći
Tiramisu
31.07.2024.

Preminuo Roberto Loli Linjanoto, poslastičar koji je izumeo tiramisu

Prethodni
30.07.2024.

Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak – biće sočne i sutradan

Umesto kisele vode u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak - biće sočne i sutradan

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Mika Antić
    Ovo je najbolja pesma Mike Antića koju on nije napisao: Godinama na internetu vlada rasprava o velikom domaćem pesniku
    CityMagazine
    exit
    Od legendi elektronskog zvuka do lidera nove generacije: Na jubilarni EXIT stiže The Prodigy, Tiësto, Eric Prydz, Solomun, Hot Since 82, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Sara Landry i mnogi drugi
    Filip Milosavljević
    pustolovine fredija lombara
    „Pustolovine Fredija Lombara”: Biser tragično stradalog genija
    Filip Milosavljević
    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖