Brownie – savršeno sočan recept sa kojim nema greške
Brownie spada u one kolače kojima retko ko može da odoli. A i kako bi kada je reč o savršeno slasnoj poslastici punoj čokolade i putera koji mu daju bogat i sočan ukus.
Iako znamo da brownie ne bi trebalo često da konzumiramo zbog njegove visoke kalorijske vrednosti, nekada je sasvim ok dati sebi oduška i počastiti se ovom delicijom. Budući da je danas vikend, eto zgodnog povoda da sebe i svoje najdraže obradujete ovim preukusnim receptom sa kojim jednostavno nema greške (iz iskustva znamo da će se tražiti parče više)!
Brownie recept
Sastojci:
- 1 ½ šolje neslanog putera
- 3 šolje belog šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 7 jaja, umućenih
- 1 ¼ šolje višenamenskog brašna
- 1 ¼ šolje nezaslađenog kakao praha
- 1 kašičica soli
- 500 g seckanih oraha
Proprema:
- Zagrejte rernu na 175 stepeni C. Tepsiju ili kalup za pečenje veličine 22,5×22,5cm obložite papirom za pećenje (prethodno ga možete pokvasiti, iscediti i izgužvati, pa raširiti kako bi lepo prionuo na ivice pleha)
- Nakon toga, u šerpici na srednjoj vatri rastopite puter, pazeći da ne zagori. Dodajte šećer i mešajte dok se potpuno ne rastopi, pa sklonite sa ringle. Umutite jaja, pa u njih postepeno sipajte otopljeni puter, uz neprekidno mućenje, sve dok se smesa potpuno ne sjedini. Dodajte i ekstrakt vanile.
- Prosejte zajedno brašno, kakao i so. Dodajte mešavinu brašna u mešavinu putera, mešajući dok se ne sjedini, pa na kraju umešajte i seckane orahe.
- Izručite smesu u pripremljen pleh, pa pecite u zagrejanoj rerni dok se kolač fino ne ispeče, oko 45 do 60 minuta (kada ubacite čačkalicu u gotov kolač trebalo bi da na njoj ostanu sitne mrvice, a ne gnjecavo testo). Samo vodite računa da ne prepečete jer će tako brownie izgubitu sočnost i postati suviše suv.
- Sačekajte da se malo ohladi, secite na kocke, pa služite uz omiljeni topli napitak ili kuglu sladoleda i voće po izboru i uživajte!
Izvor: All recipes
No Comment! Be the first one.