• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
brownie
Foto: Shutterstock/AKAWIT_S

Brownie – savršeno sočan recept sa kojim nema greške

Marija Arsić Milosavljević
17.08.2024. 2 min Recepti

Brownie spada u one kolače kojima retko ko može da odoli. A i kako bi kada je reč o savršeno slasnoj poslastici punoj čokolade i putera koji mu daju bogat i sočan ukus.

Iako znamo da brownie ne bi trebalo često da konzumiramo zbog njegove visoke kalorijske vrednosti, nekada je sasvim ok dati sebi oduška i počastiti se ovom delicijom. Budući da je danas vikend, eto zgodnog povoda da sebe i svoje najdraže obradujete ovim preukusnim receptom sa kojim jednostavno nema greške (iz iskustva znamo da će se tražiti parče više)!

Brownie recept

Sastojci:

  • 1 ½ šolje neslanog putera
  • 3 šolje belog šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 7 jaja, umućenih
  • 1 ¼ šolje višenamenskog brašna
  • 1 ¼ šolje nezaslađenog kakao praha
  • 1 kašičica soli
  • 500 g seckanih oraha
Brownie - savršeno sočan recept sa kojim nema greške
Foto: Shutterstock/videogutiums3

Proprema:

  1. Zagrejte rernu na 175 stepeni C. Tepsiju ili kalup za pečenje veličine 22,5×22,5cm obložite papirom za pećenje (prethodno ga možete pokvasiti, iscediti i izgužvati, pa raširiti kako bi lepo prionuo na ivice pleha)
  2. Nakon toga, u šerpici na srednjoj vatri rastopite puter, pazeći da ne zagori. Dodajte šećer i mešajte dok se potpuno ne rastopi, pa sklonite sa ringle. Umutite jaja, pa u njih postepeno sipajte otopljeni puter, uz neprekidno mućenje, sve dok se smesa potpuno ne sjedini. Dodajte i ekstrakt vanile.
  3. Prosejte zajedno brašno, kakao i so. Dodajte mešavinu brašna u mešavinu putera, mešajući dok se ne sjedini, pa na kraju umešajte i seckane orahe.
  4. Izručite smesu u pripremljen pleh, pa pecite u zagrejanoj rerni dok se kolač fino ne ispeče, oko 45 do 60 minuta (kada ubacite čačkalicu u gotov kolač trebalo bi da na njoj ostanu sitne mrvice, a ne gnjecavo testo). Samo vodite računa da ne prepečete jer će tako brownie izgubitu sočnost i postati suviše suv.
  5. Sačekajte da se malo ohladi, secite na kocke, pa služite uz omiljeni topli napitak ili kuglu sladoleda i voće po izboru i uživajte!

Izvor: All recipes

Oznake:

browniebrownie recept

Podeli

Zaprati Autor

Marija Arsić Milosavljević

Esteta i večiti zaljubljenik u minimalizam, modu, umetnost i lepa putovanja. Voli trendove, ali bira klasiku. Veruje da je život lepši uz zagralje, muziku Vlade Divljana i malo fine crne čokolade.

Ostali članci

portokalopita recept
Prethodni

Portokalopita recept – tradicionalna grčka pita od pomorandže

slatko od šljiva
Sledeći

Recept za aromatično slatko od šljiva koje se topi u ustima

Sledeći
slatko od šljiva
17.08.2024.

Recept za aromatično slatko od šljiva koje se topi u ustima

Prethodni
16.08.2024.

Portokalopita recept – tradicionalna grčka pita od pomorandže

portokalopita recept

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖