Recept za najmekše i najvazdušastije vafle koje se tope u ustima
Vafle spadaju u takozvanu utešnu hranu koja nam odmah navlači osmeh na lice i podiže raspoloženje, čak i po tmurnom, kišovitom danu. Nema ko ih ne voli, a budući da su u osnovi neutralnog, blagog ukusa, mogu se jesti u kombinaciji sa raznim dodacima i tako svaki put biti poseban i originalan gastro užitak.
U pripremi vafli mogu učestvovati svi članovi porodice, a najviše će se obradovati najmlađi. Zato odmah prelazimo na recept za vafle koji možete probati već danas.
Vafle
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 3/4 šolje (oko 220 g) brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1 3/4 šolje (oko 420 ml) mleka
- 1/2 šolje (oko 115 g) otopljenog putera ili biljnog ulja
- 1 kašičica vanilin šećera (po želji)
Uputstvo:
- Uključite presu za vafle da se zagreje dok pripremate smesu.
- U velikoj posudi umutite jaja dok ne postanu penasta.
- U drugoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
- Dodajte suve sastojke u umućena jaja i dobro promešajte.
- Polako dodajte mleko i otopljeni puter (ili ulje) u smesu i nastavite da mešate dok ne dobijete glatku smesu. Ako koristite vanilin šećer, sada ga dodajte.
- Prema uputstvu za vašu vafl presu, izlijte odgovarajuću količinu smese u prethodno zagrejan aparat i pecite dok vafle ne postanu zlatnosmeđe i hrskave. Obično je potrebno oko 3-5 minuta, ali vreme pečenja može varirati zavisno od vrste vafl prese koju koristite.
- Poslužite vafle dok su još tople, uz svoje omiljene dodatke kao što su voće, med, grčki jogurt, orašasti plodovi ili čokoladni preliv i uživajte!
No Comment! Be the first one.