• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
sembusek
Foto: Shutterstock/Maen Zayyad

Sembusek – recept za slasne punjene paketiće koji će nestati sa tanjira za tili čas

CityMagazine
10.10.2024. 2 min Recepti

Sembusek je vrsta prženog peciva koje je punjeno mesom, povrćem ili sirom. Ovo ukusno hrskavo jelo, koje se uglavnom služi kao predjelo ili jede za užinu, popularno je u mnogim kulturama, a posebno u arapskoj, persijskoj i indijskoj kuhinji.

Sembusek se najčešće pravi u obliku trouglova ili polumeseca, zbog čega izgleda vrlo lepo, a ukus se može dodatno obogatiti raznim začinima po želji. Priprema je prilično jednostavna, što je razlog više da što pre isprobate ovo zanimljivo, pikantno i slasno jelo. Detaljan recept sledi u nastavku:

Sembusek

Sastojci:

Za testo:

  • 2 šolje brašna
  • 1/2 šolje maslinovog ulja ili rastopljenog putera
  • 1/2 šolje vode
  • 1 kašičica soli
  • Prstohvat praška za pecivo (po želji)

Za fil:

  • 300 g mlevenog mesa (jagnjetina ili junetina)
  • 1 glavica crnog luka, sitno seckana
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica kvasca (opciono)
  • Začini po želji (kumin, cimet, peršun)
Sembusek - recept za slasne punjene paketiće koji će nestati sa tanjira za tili čas
Foto: Shutterstock/Maen Zayyad

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte maslinovo ulje i promešajte.
  2. Postepeno dodajte vodu, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
  3. Oblikujte testo u kuglu, umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara 30 minuta.
  4. Na srednje jakoj vatri, u tiganju zagrejte malo ulja i propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti.
  5. Dodajte mleveno meso, so, biber i začine. Pržite dok meso ne porumeni i lepo se isprži, pa ostavite da se ohladi.
  6. Podelite testo na manje loptice (oko veličine oraha).
  7. Na pobrašnjenoj površini, svaku lopticu razvaljajte u krug.
  8. Na sredinu stavite kašiku fila. Preklopite testo i pritisnite ivice da se dobro zatvore. A ako želite, testo možete oblikovati i u trouglove.
  9. U dubokom tiganju zagrejte ulje. Pržite sembusek sa obe strane dok ne postanu zlatnosmeđi.
  10. Izvadite ih i stavite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
  11. Poslužite tople, uz jogurt ili tahini i uživajte u ovom ukusnom hrskavom pecivu!

Oznake:

mleveno mesopunjeno prženo pecivosembusek

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

ramen
Prethodni

Ramen – evo kako da ovo otmeno japansko jelo iz restorana lako napravite kod kuće

Mokri burger: Primamljivi zalogaji u kojima ljudi traže spas od mamurluka
Sledeći

Mokri burger: Primamljivi zalogaji u kojima ljudi traže spas od mamurluka

Sledeći
Mokri burger: Primamljivi zalogaji u kojima ljudi traže spas od mamurluka
11.10.2024.

Mokri burger: Primamljivi zalogaji u kojima ljudi traže spas od mamurluka

Prethodni
10.10.2024.

Ramen – evo kako da ovo otmeno japansko jelo iz restorana lako napravite kod kuće

ramen

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖