• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
sembusek
Foto: Shutterstock/Maen Zayyad

Sembusek – recept za slasne punjene paketiće koji će nestati sa tanjira za tili čas

CityMagazine
10.10.2024. 2 min Recepti

Sembusek je vrsta prženog peciva koje je punjeno mesom, povrćem ili sirom. Ovo ukusno hrskavo jelo, koje se uglavnom služi kao predjelo ili jede za užinu, popularno je u mnogim kulturama, a posebno u arapskoj, persijskoj i indijskoj kuhinji.

Sembusek se najčešće pravi u obliku trouglova ili polumeseca, zbog čega izgleda vrlo lepo, a ukus se može dodatno obogatiti raznim začinima po želji. Priprema je prilično jednostavna, što je razlog više da što pre isprobate ovo zanimljivo, pikantno i slasno jelo. Detaljan recept sledi u nastavku:

Sembusek

Sastojci:

Za testo:

  • 2 šolje brašna
  • 1/2 šolje maslinovog ulja ili rastopljenog putera
  • 1/2 šolje vode
  • 1 kašičica soli
  • Prstohvat praška za pecivo (po želji)

Za fil:

  • 300 g mlevenog mesa (jagnjetina ili junetina)
  • 1 glavica crnog luka, sitno seckana
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica kvasca (opciono)
  • Začini po želji (kumin, cimet, peršun)
Sembusek - recept za slasne punjene paketiće koji će nestati sa tanjira za tili čas
Foto: Shutterstock/Maen Zayyad

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte maslinovo ulje i promešajte.
  2. Postepeno dodajte vodu, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
  3. Oblikujte testo u kuglu, umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara 30 minuta.
  4. Na srednje jakoj vatri, u tiganju zagrejte malo ulja i propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti.
  5. Dodajte mleveno meso, so, biber i začine. Pržite dok meso ne porumeni i lepo se isprži, pa ostavite da se ohladi.
  6. Podelite testo na manje loptice (oko veličine oraha).
  7. Na pobrašnjenoj površini, svaku lopticu razvaljajte u krug.
  8. Na sredinu stavite kašiku fila. Preklopite testo i pritisnite ivice da se dobro zatvore. A ako želite, testo možete oblikovati i u trouglove.
  9. U dubokom tiganju zagrejte ulje. Pržite sembusek sa obe strane dok ne postanu zlatnosmeđi.
  10. Izvadite ih i stavite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
  11. Poslužite tople, uz jogurt ili tahini i uživajte u ovom ukusnom hrskavom pecivu!

Oznake:

mleveno mesopunjeno prženo pecivosembusek

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

ramen
Prethodni

Ramen – evo kako da ovo otmeno japansko jelo iz restorana lako napravite kod kuće

Mokri burger: Primamljivi zalogaji u kojima ljudi traže spas od mamurluka
Sledeći

Mokri burger: Primamljivi zalogaji u kojima ljudi traže spas od mamurluka

Sledeći
Mokri burger: Primamljivi zalogaji u kojima ljudi traže spas od mamurluka
11.10.2024.

Mokri burger: Primamljivi zalogaji u kojima ljudi traže spas od mamurluka

Prethodni
10.10.2024.

Ramen – evo kako da ovo otmeno japansko jelo iz restorana lako napravite kod kuće

ramen

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    CityMagazine
    Goran Bregović
    Goran Bregović je bio “bitanga”, a ona je bila princeza: Ovoj lepotici je popularni bend posvetio svoj veliki hit
    CityMagazine
    bata živojinović
    Bata Živojinović kakvog niste videli pre: Pre 60 godina slavni glumac je zaigrao u priči koja je poslužila i kao inspiracija Holivudu
    CityMagazine
    elio
    Zoe Saldana na svetskoj premijeri letnjeg hita „Elio”
    CityMagazine
    ФOMO
    Фomo vas poziva na još jedan Matinée! Zvezda svetskih bina La La u Beogradu!
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖