• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Taste Atlas objavio listu "najboljih srpskih jela": Prvo mesto nikada ne biste pogodili
Foto: G. Thielmann / imageBROKER / Profimedia

Taste Atlas objavio listu “najboljih srpskih jela”: Prvo mesto nikada ne biste pogodili

CityMagazine
17.10.2024. 1 min Gourmet

Popularni portal za gastronomiju, Taste Atlas, objavio je listu najboljih srpskih jela, na osnovu ocena korisnika ovog sajta. Na spisku se nalazi 72 jela, a neka od njih vam nikada ne bi pala na pamet.

Na prvom mestu se nalaze pazarske mantije.

“Pazarske mantije su srpsko jelo poreklom iz Novog Pazara. Ovo jelo po ukusu podseća na bosanski burek, ali je po obliku sasvim drugačije – oblikuje se u male kuglice koje se ređaju u tepsiju i peku zajedno.

Testo se prvo razvuče, premaže puterom, a zatim puni mlevenom junećom, solju, biberom, lukom i malo ulja. Jednom napunjeno, testo se oblikuje u male loptice, ređaju u tepsiju, zatim peku, tradicionalno u starim pećima koje im daju svoj jedinstveni ukus i miris.

Mantije su obično praćene jogurtom koji se prelije i jede dok su još vruće”, piše u opisu ovog jela na sajtu Taste Atlas.

Na sledećem mestu je leskovački ajvar, pa komplet lepinja, a evo i prvih 15 jela sa spiska:

1. Pazarske mantije

2. Leskovački ajvar

3. Komplet lepinja

4. Leskovački roštilj

5. Petrovački kulen

6. Leskovački voz

7. Užička pršuta

8. Sarma

9. Pljeskavica

10. Burek sa sirom

11. Bela čorba

12. Pirotska peglana kobasica

13. Krofne

14. Pasulj

15. Urnebes.

Ostatak liste pogledajte OVDE.

Oznake:

srpska jela

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

baba ganoush
Prethodni

Baba ganoush – recept za kremasti aromatični namaz od patlidžana kome ćete se rado vraćati

falafel
Sledeći

Falafel – najbolji recept za ukus kao iz restorana

Sledeći
falafel
18.10.2024.

Falafel – najbolji recept za ukus kao iz restorana

Prethodni
17.10.2024.

Baba ganoush – recept za kremasti aromatični namaz od patlidžana kome ćete se rado vraćati

baba ganoush

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖