• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pancerote
Foto: Shutterstock/V.Dr

Pancerote – recept za savršeno sočno i bogato punjeno italijansko pecivo

CityMagazine
24.10.2024. 2 min Recepti

Pancerote su popularno italijansko jelo koje se sastoji od pečenog ili prženog mekog i laganog testa bogato punjenog nadevom po želji. U osnovi, reč je o debljoj preklopljenoj verziji pice, koja se puni različitim sastojcima – najčešće sirom, šunkom i paradajz sosom, mada postoje i varijante sa mesom, povrćem i drugim zanimljivim namirnicama.

Pancerote su omiljene zbog svoje sočnosti i raznovrsnosti punjenja, a često se, uz razne dodatke, služe kao užina, predjelo ili glavno jelo. U različitim regijama postoje i različiti recepti, pa se tako mogu naći i pancerote sa slatkim punjenjem, koje su jednako slasne i neodoljive. No, mi vam ovom prilikom donosimo recept za klasične pancerote sa šunkom i mocarelom:

Pancerote

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 1 kvasac (25 g svežeg ili 7 g suvog)
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 200 ml mlake vode
  • 50 ml maslinovog ulja

Za punjenje:

  • 200 g mocarele (ili drugog sira po izboru)
  • 100 g šunke ili drugog suhomesnatog proizvoda (po želji)
  • 1 konzerva pelata ili paradajz sosa
  • So i biber po ukusu
  • origano, bosiljak (po želji)
Pancerote - recept za savršeno sočno i bogato punjeno italijansko pecivo
Foto: Shutterstock/V.Dr

Priprema:

  1. U maloj posudi pomešajte kvasac sa šećerom i malo mlake vode, pa pustite da odstoji 10 minuta da se kvasac aktivira.
  2. U većoj posudi pomešajte brašno i so. Napravite udubljenje u sredini i dodajte aktivirani kvasac, maslinovo ulje i ostatak mlake vode.
  3. Mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Ako je potrebno, dodajte malo više brašna ili vode.
  4. Pokrijte testo čistom krpom i ostavite na toplom mestu da se diže oko 1 sat.
  5. Propržite pelat ili paradajz sos na laganoj vatri, dodajte so i biber po ukusu, kao i origano ili bosiljak, ukoliko želite.
  6. Mocarelu i šunku iseckajte na kockice.
  7. Kada je testo naraslo, podelite ga na manje loptice (oko 8-10 komada), pa svaku lopticu rasklagijajte na tanke krugove.
  8. Na polovinu svakog kruga stavite malo paradajz sosa, te komade mocarele i šunke.
  9. Preklopite drugom polovinom testa preko punjenja i pritisnite ivice rukom ili viljuškom da se dobro zatvore.
  10. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu boju.
  11. Pancerote možete servirati tople, uz jogurt ili neki drugi mlečni proizvod kao užinu, ili kao glavno jelo uz neku osvežavajuću salatu. Uživajte u ovom ukusnom i slasnom domaćem pecivu!

Oznake:

panceroteparadajz sossirslano pecivošunka

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

kuvano vino
Prethodni

Kuvano vino – provereni recept koji uspe svaki put

profiterole
Sledeći

Profiterole – recept za laganu kremastu poslasticu koja nestaje u jednom zalogaju

Sledeći
profiterole
24.10.2024.

Profiterole – recept za laganu kremastu poslasticu koja nestaje u jednom zalogaju

Prethodni
23.10.2024.

Kuvano vino – provereni recept koji uspe svaki put

kuvano vino

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖