• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
pancerote
Foto: Shutterstock/V.Dr

Pancerote – recept za savršeno sočno i bogato punjeno italijansko pecivo

CityMagazine
24.10.2024. 2 min Recepti

Pancerote su popularno italijansko jelo koje se sastoji od pečenog ili prženog mekog i laganog testa bogato punjenog nadevom po želji. U osnovi, reč je o debljoj preklopljenoj verziji pice, koja se puni različitim sastojcima – najčešće sirom, šunkom i paradajz sosom, mada postoje i varijante sa mesom, povrćem i drugim zanimljivim namirnicama.

Pancerote su omiljene zbog svoje sočnosti i raznovrsnosti punjenja, a često se, uz razne dodatke, služe kao užina, predjelo ili glavno jelo. U različitim regijama postoje i različiti recepti, pa se tako mogu naći i pancerote sa slatkim punjenjem, koje su jednako slasne i neodoljive. No, mi vam ovom prilikom donosimo recept za klasične pancerote sa šunkom i mocarelom:

Pancerote

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 1 kvasac (25 g svežeg ili 7 g suvog)
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 200 ml mlake vode
  • 50 ml maslinovog ulja

Za punjenje:

  • 200 g mocarele (ili drugog sira po izboru)
  • 100 g šunke ili drugog suhomesnatog proizvoda (po želji)
  • 1 konzerva pelata ili paradajz sosa
  • So i biber po ukusu
  • origano, bosiljak (po želji)
Pancerote - recept za savršeno sočno i bogato punjeno italijansko pecivo
Foto: Shutterstock/V.Dr

Priprema:

  1. U maloj posudi pomešajte kvasac sa šećerom i malo mlake vode, pa pustite da odstoji 10 minuta da se kvasac aktivira.
  2. U većoj posudi pomešajte brašno i so. Napravite udubljenje u sredini i dodajte aktivirani kvasac, maslinovo ulje i ostatak mlake vode.
  3. Mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Ako je potrebno, dodajte malo više brašna ili vode.
  4. Pokrijte testo čistom krpom i ostavite na toplom mestu da se diže oko 1 sat.
  5. Propržite pelat ili paradajz sos na laganoj vatri, dodajte so i biber po ukusu, kao i origano ili bosiljak, ukoliko želite.
  6. Mocarelu i šunku iseckajte na kockice.
  7. Kada je testo naraslo, podelite ga na manje loptice (oko 8-10 komada), pa svaku lopticu rasklagijajte na tanke krugove.
  8. Na polovinu svakog kruga stavite malo paradajz sosa, te komade mocarele i šunke.
  9. Preklopite drugom polovinom testa preko punjenja i pritisnite ivice rukom ili viljuškom da se dobro zatvore.
  10. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu boju.
  11. Pancerote možete servirati tople, uz jogurt ili neki drugi mlečni proizvod kao užinu, ili kao glavno jelo uz neku osvežavajuću salatu. Uživajte u ovom ukusnom i slasnom domaćem pecivu!

Oznake:

panceroteparadajz sossirslano pecivošunka

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

kuvano vino
Prethodni

Kuvano vino – provereni recept koji uspe svaki put

profiterole
Sledeći

Profiterole – recept za laganu kremastu poslasticu koja nestaje u jednom zalogaju

Sledeći
profiterole
24.10.2024.

Profiterole – recept za laganu kremastu poslasticu koja nestaje u jednom zalogaju

Prethodni
23.10.2024.

Kuvano vino – provereni recept koji uspe svaki put

kuvano vino

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    srbokap. domaći film
    Na mrežama je ponovo aktuelan domaći film iz 2000, koji niji ni dan ostario, jer pokazuje šta se sve dešava kad policija ima preveliku moć
    CityMagazine
    Mia Kalifa
    Mia Kalifa oduševila fanove stripova briljantnom teorijom o Supermenu i Betmenu
    CityMagazine
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    Letnja čarolija u Arilju: ARLEMM počinje uz zvuke klasike i džeza
    CityMagazine
    MMF
    Zoster ponovo na MMF-u: Nedelja koja ne liči na kraj festivala
    CityMagazine
    exit
    Organizatori EXIT festivala povodom izjave gradonačelnika Novog Sada: „Jedina politička zloupotreba je pokušaj cenzure i gušenja Exita“
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖