• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
projara
Foto: Shutterstock/Happy_food_photo

Projara – sočnija i mekša verzija proje koja je idealna za brz i hranljiv doručak ili večeru

CityMagazine
01.11.2024. 2 min Recepti

Projara je tradicionalno jelo koje se pravi od kukuruznog brašna, koje joj daje specifičnu, blago zrnastu teksturu i karakterističan ukus. No, za razliku od klasične proje, u nju idu jaja, jogurt i sir, što je čini daleko mekšom i sočnijom. Projara je vrlo popularno jelo – kako zbog svoje jednostavne i brze pripreme, tako i zbog pristupačnosti i hranljivosti.

Najukusnija je kada se služi topla sa jogurtom ili dodacima po želji za doručak ili večeru. U ovom obroku uživaće cela porodica, a kako da ga pripremite – pogledajte u nastavku:

Projara

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 250 ml jogurta (ili kisele pavlake)
  • 200 g sira (feta ili nekog drugog po izboru)
  • 1 pakovanje praška za pecivo (10 g)
  • 100 ml ulja
  • So po ukusu
Projara - sočnija i mekša verzija proje koja je idealna za brz i hranljiv doručak ili večeru
Foto: Shutterstock/Brent Hofacker

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
  2. U drugoj posudi umutite jaja, pa dodajte jogurt i ulje i dobro promešajte.
  3. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, mešajući dok se sve dobro ne sjedini.
  4. Na kraju, dodajte izdrobljeni sir.
  5. Zagrejte rernu na 180°C.
  6. U prethodno podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) izlijte smesu i poravnajte je.
  7. Pecite oko 30-40 minuta, ili dok ne dobije zlatnu boju i hrskavu koricu.
  8. Kada je projara gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja. Poslužite toplo uz jogurt, kajmak, ajvar ili nešto suhomesnato, po želji i uživajte. Prijatno!

Oznake:

jajajogurtprojarasir

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

svinjski gulaš
Prethodni

Svinjski gulaš – bogato i zasitno jelo „na kašiku” za pravi gurmanski užitak

čurosi
Sledeći

Čurosi – recept za poznati španski slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj

Sledeći
čurosi
01.11.2024.

Čurosi – recept za poznati španski slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj

Prethodni
31.10.2024.

Svinjski gulaš – bogato i zasitno jelo „na kašiku” za pravi gurmanski užitak

svinjski gulaš

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖